Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jubilejna priznanja obrtnikom in podjetnikom ter 55 let delovanja Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško

Objavljeno: Petek, 21.06.2024    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
OBR_6490-Enhanced-NR-2

Prejemniki jubilejnih priznanj in vodstvo zbornice

Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško je podelila jubilejna priznanja obrtnikom in podjetnikom, ki so v zadnjih dveh letih praznovali pomembne mejnike poklicne poti, in sicer za 15, 20, 25, 30, 35, 40, 55, 60 in 70 let opravljanja dejavnosti. 

Do zadnjega kotička zapolnjena dvorana Doma krajanov Leskovec pri Krškem in svečanost dogodka, polnega ponosa 57 jubilantom, ki jim je zbornica podelila priznanja, priča o spoštovanju, vztrajnosti in uspešnosti obrtnikov in podjetnikov, članov stanovske organizacije obrtnikov.
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško je ob tej priložnosti obeležila 55 letnico delovanja, ki že več kot pol stoletja vztrajno podpira in povezuje obrtnike in podjetnike. Krška zbornica je bila ustanovljena 19. maja 1969 in je takrat združevala obrtnike iz Krškega, Brežic in Sevnice. Bila je ena prvih ustanovljenih zbornic v Sloveniji, ki so skupaj ustanovile zvezo obrtnikov na ravni Slovenije, predhodnike današnje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. V več kot pol stoletja zbornica neomajno strmi k zastopanju interesov članov, zagotavljanju svetovanja in nudenju podpore pri izzivih, s katerimi se soočajo obrtniki in podjetniki.
 
V uvodnem pozdravu in govoru je predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško Dušan Arh izpostavil zahvalo vsem jubilantom, ki so s svojim delom in predanostjo pomembno prispevali k razvoju stanovske organizacije ter malega gospodarstva, ki je pomemben gradnik razvoja gospodarstva na področju krške in kostanjeviške občine.
 
Predsednik Arh je v svojem govoru poudaril, da so zgodbe jubilantov dokaz, da se s trdim delom in voljo lahko premagajo vsi izzivi. »Vaš uspeh je navdih za vse nas in dokaz, da lahko s skupnimi močmi premikamo meje mogočega,« je dejal Arh. Izpostavil je tudi, da je Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško v 55 letih delovanja postala trden temelj, na katerega se lahko zanesejo vsi obrtniki in podjetniki. »Skupaj smo premagovali ovire, se soočali s spremembami in izkoristili priložnosti, ki so nam bile ponujene,« je dodal.
 
Dogodek je bil obogaten tudi s kulturnim programom, za katerega so poskrbeli člani Teatra Rajhenburškega s predstavo "Stevardese pristajajo", ki je s svojo duhovitostjo in igralskimi talenti navdušila vse prisotne ter popestrila večer.
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško se je zahvalila vsem članom, da so del uspešne obrtno-podjetniške družine, ki skupaj gradi boljšo prihodnost celotne skupnosti. Hvaležni so jim, da so si drznili izstopiti iz povprečja in se podati na samostojno podjetniško pot, hvaležni so da ustvarjajo delovna mesta, kakovostne izdelke in storitve. Obrtniki in podjetniki so neprecenljiv ponos lokalnega gospodarstva, še posebej jubilanti, ki vztrajajo na podjetniški poti že desetletja.
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško ostaja zavezana k nadaljevanju podpore in zastopanja interesov obrtnikov in podjetnikov ter k ustvarjanju pogojev za njihov nadaljnji razvoj in uspeh. Z optimizmom zre v prihodnost in je vedno pripravljana na nove izzive in priložnosti, vse iz razloga, da se omogoči še večji napredek in povezanost med člani.
 
Svečana podelitev jubilejnih priznanj je bila več kot le priznanje dolgoletnega dela; bila je tudi priložnost za refleksijo in praznovanje skupnih dosežkov ter utrditev vezi, ki obrtnike in podjetnike povezujejo v močno in uspešno skupnost.
 
Vsem 57 jubilantom iskreno čestitamo.
 
Janja Starc, Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca

27.06.2021 | Redakcija

Vzgoja postrvi v ribogojnici