Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kaj je prej, sreča ali uspeh?

Objavljeno: Četrtek, 09.03.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_5435
Za nami je peto predavanje v sklopu letošnjih Dnevov podjetniških priložnosti. Tokrat smo s predavateljico Judito Ledić, sicer Brežičanko po rodu, »iskali odgovore« na vprašanja o sreči, osebnem razvoju in uspehu.

S pomočjo primerov in interaktivnega sodelovanja smo ugotovili, da nas v življenju motivira zadovoljevanje naših potreb, ki narekuje tudi naše vedenje. Na prvi pogled je zelo preprosto, saj vendar vemo, kaj nas osrečuje. V naši družbi je videti, da je formula za srečo skrita v dosegu materialnih dobrin in prepoznavnosti. Žal nam to ne uspeva najbolje, saj je čedalje več nesrečnih ljudi, čeprav so dosegli uspeh po splošno veljavnih merilih. Videti je, da postajamo na nek način ujetniki bitke za uspeh – »sreče«.

Odgovora ne moremo najti v zunanjem svetu, poiskati ga moramo v sebi, v naši naravnanosti do sveta, v naši čustveni inteligenci (EQ). Seznanili smo se z nekaterimi vidiki čustvene inteligence, ki nam lahko izboljšajo kvaliteto življenja in omogočijo uspeh. Spoznali smo, da so optimisti bolj srečni, hkrati pa je optimizem naravnanost, ki se je lahko naučimo in bo bistveno vplivala na kvaliteto našega življenja. Pomembno vlogo pri  pa imajo tudi povezovanje, podpora, družina in vzgoja v času odraščanja.
 
Po predavanju smo se tudi tokrat družili v avli Mestne hiše Brežice, ob pokušini lokalnih dobrot.
 
Prihodnji teden, v torek, 14.3.2017, vas ob 16:00 uri vabimo še na zadnje predavanje v sklopu Dnevi podjetniških priložnosti 2017. Z nami bosta Matija Goljar – vodja Ustvarjalnika in voditelj oddaje Štartaj Slovenija ter udeleženec oddaje Štartaj Slovenja – Davor Podbevšek, ki je v oddaji nastopil s produktom BARBA SOL.
 
Dodatne informacije, prijave in opisi predavanj na: www.pcbrezice.si oziroma na: info@pcbrezice.si ali 0590 83 794.
 
Vir: ZPTM Brežice
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte