Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Komunala Brežice že drugo leto zapored med finalisti najboljših zaposlovalcev v Sloveniji v izboru Zlata nit

Objavljeno: Sreda, 07.02.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Komunala Brežice je že drugo leto zapored med finalisti najboljših zaposlovalcev Sloveniji (Foto

Komunala Brežice je že drugo leto zapored med finalisti najboljših zaposlovalcev Sloveniji (foto: Komunala Brežice).

V Javnem podjetju Komunala Brežice, ki velja za eno najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas, se ponovno potegujejo za laskavi naziv najboljšega zaposlovalca. Na vseslovenskem izboru Zlata nit pod pokroviteljstvom ministrstva za delo in časnika Dnevnik izbirajo že enajsto leto zapored najboljše zaposlovalce leta v kategoriji majhnih, srednje velikih in velikih podjetij. Na izbor se je prijavilo 89 podjetij. Komunala Brežice je v svoji kategoriji srednje velikih podjetij letos ponovno uvrščena med finalisti.

»Že lansko leto smo z uvrstitvijo med finaliste izbora in kasneje z zmago v naši kategoriji prejeli potrditev, da so naše aktivnosti na področju dela z zaposlenimi izvedene v pravo smer. Naši zaposleni so izredno zavzeti in ponosni komunalci – varuhi okolja. V podjetju na letni ravni izvajamo veliko projektov, namenjenih ozaveščanju naših uporabnikov in najmlajših. Prav tako pa se pozorno posvečamo tudi našim zaposlenim, ki so največji kapital našega podjetja. V tem letu smo v podjetje uvedli tudi celostni sistem upravljanja s človeškimi viri Kultura zavzetih inovatorjev 3 x 12, ki je avtorsko delo Petre Grajžl, kar je še dodatno pripomoglo k dobremu vzdušju med zaposlenimi,« je ob tej priložnosti dejal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Lani so poleg naziva Naj zaposlovalec leta prejeli tudi naziv HRM projekt leta 2017 v kategoriji javnega sektorja, na katerem so sodelovali s projektom »Celostni model sistema inovacij 3 x 12«, ki je avtorsko delo vodje sektorja splošnih služb Petre Grajžl.
 
Bistvo izbora Zlata nit je merjenje kakovosti odnosa med podjetjem in njegovimi zaposlenimi. Komunala Brežice je do uvrstitve med sedem najboljših v svoji kategoriji prišla na podlagi raziskave med zaposlenimi v podjetju, ki jo je izvedla komisija in poslovnih rezultatov. V finalu se bo potegovala za naziv najboljšega zaposlovalca, ki ga bo v vsaki velikostni kategoriji – malih (od 10 do 50 zaposlenih), srednje velikih (od 51 do 250 zaposlenih) in velikih podjetij (nad 250 zaposlenih) – izbrala strokovna komisija konec marca 2018.

Komunala Brežice je do zdaj za inovativne projekte okoljskega ozaveščanja občanov, med katerimi so »Plastična vrečka si ne zasluži všečka«, »Zdravo – bolj zdravo – voda iz pipe«, projekt za manj zavržene hrane »Hrana sodi na krožnik, ne v smeti!«, »Kdor ločuje, privarčuje«, projekt brezplačne menjave uporabnih stvari »Prinesi – odnesi« in »Za čisto okolje vozim na jedilno olje« prejela že številne nagrade in priznanja, ki so velika spodbuda za nadaljnje delo, hkrati pa obveza, da bodo svoje delo opravljali še bolj zavzeto.

Javno podjetje Komunala Brežice je na lanskem izboru Zlata nit prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam