Časopis za pokrajino Posavje
6.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Konferenca »Zavezništvo za mlade – krepitev sodelovanja šolstva in gospodarstva«

Objavljeno: Četrtek, 15.12.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
sc kk sevnica - prvi solski dan (7)

V ospredju konference bo krepitev sodelovanja med šolstvom in gospodarstvom (foto: arhiv).

V ponedeljek, 19. decembra, se bo ob 9. uri v mali sejni sobi Kulturnega doma Krško pričela konferenca »Zavezništvo za mlade – krepitev sodelovanja šolstva in gospodarstva«.

Pomanjkanje ustrezno usposobljenih kadrov postaja globalni problem sodobnega gospodarstva, zato so se v Krškem odločili, da ne sedijo »križem rok«, pač pa to spremenijo. Tako so združili moči lokalna skupnost, gospodarstvo in podjetništvo ter evropski poslanec Franc Bogovič, ki skupaj organizirajo konferenco o dualnem – vajeniškem sistemu izobraževanja, na kateri bomo predstavili številne primere dobrih praks, tudi primer kreatorja projekta »Alliance for Youth« (projekt multinacionalnega podjetja Nestle), primere dobrih praks sodelovanja šolstva in gospodarstva v Sloveniji in predstavitev tega sistema izobraževanja v tujini (Hrvaška, Avstrija) s prisotnostjo strokovnjakov tega področja iz obeh držav. Konferenca bo izhodišče za pripravo »pilotnega« projekta dualnega sistema izobraževanja v Sloveniji, ki ga bodo Krčani pripravili kot primer reševanja kadrovske problematike.

Konferenco soorganizirajo Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško, Občina Krško, poslanec v EP Franc Bogovič, Gospodarska zbornica Posavje - Območna zbornica Posavje, Krško, Šolski center Krško-Sevnica in podjetje Kostak.

P. P./vir: OOZ Krško
« Nazaj na seznam