Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kopitarna, Maja in Karin

Objavljeno: Petek, 17.05.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Kopitarna Sevnica (83)

Novo prodajalno z obutvijo sta s prerezom traku uradno predala namenu direktorica Kopitarne Sevnica Marija Grm in sevniški župan Srečko Ocvirk.

V včerajšnjem dopoldnevu je sevniško najstarejše podjetje Kopitarna Sevnica d.d, ki na svojem pročelju nosi častitljivo letnico 1886, odprlo novo trgovino z obutvijo.

7-min

Modna oblikovalka Maja Štamol in manekenka Karin Škufca sta popestrili odprtje trgovine v neposredni bližini tovarne, ki je pred tremi leti obeležila častitljivih 130 let obstoja in neprekinjenega delovanja.

V umirjenih naravnih barvah in v kombinaciji z lesom so nekdanjo tovarniško jedilnico na sedežu podjetja v Šmarju preuredili v 300 m2 velik prodajni prostor z mnogimi policami, na katerih so različni modeli obutve tako za prosti čas kot za delovne namene. »Naša obutev je narejena z ljubeznijo in predanostjo. Obutev odlikuje modno in vsakdanje oblikovanje, kar je primerno za različne potrebe in namene. Sto let razvoja se čuti na vsakem koraku,« poudarjajo v podjetju, ki ima svoje trgovine še na Hrvaškem in v Srbiji.

Kopitarna Sevnica (94)

Obiskovalke in obiskovalci so bili nad notranjostjo trgovine in ponudbo zadovoljni.

V zadnjih letih je Kopitarna Sevnica začela sodelovati s priznano slovensko modno oblikovalko Majo Štamol, ki živi in ustvarja v Žalcu. Marca letos je na povabilo veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu v ZDA sodelovala na modnem dogodku »Fashion Night Ignites«, kjer je poleg oblačil, ki jih izdeluje, predstavila tudi modne dodatke ter sandale, ki so nastali v sodelovanju s Kopitarno. Predstavljena sta bila tudi dva izvirna modela poletne obutve, ki sta se razlikovala v obliki pete in detajlu prednjega dela. Maja Štamol je pojasnila, da je zanjo najbolj nora kombinacija, če lahko v paru nosi dva različna modela, kar smo lahko videli tudi v živo na nogah elegantne slovenske manekenke Karin Škufca, ki je nov obraz sevniškega podjetja (prvi obraz bo ostala sevniška manekenka Nataša Pinoza).

Na včerajšnjem odprtju nove in največje trgovine z obutvijo v Sevnici so posebno zanimanje poželi ročno izdelani sandali iz lesa in mehkega usnja – v celoti plod Kopitarne Sevnica, na kar so v podjetju zelo ponosni. Raznovrstna ponudba obutve je kmalu po odprtju privabila prve kupce, ki so pohvalili novo pridobitev ter prijaznost prodajalk (nova prodajalna je prinesla tudi dve novi delovni mesti). Prodajalna, ki ima tudi večje parkirišče, je odprta vsak delovnik, in sicer v zimskem času od 8. do 18. ure, ob sobotah od 8. do 12. ure, v poletnem času od 8. do 19. ure in ob sobotah od 8. do 13. ure.

S. R.
« Nazaj na seznam