Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krška obrtna zbornica podelila jubilejna priznanja

Objavljeno: Ponedeljek, 24.02.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Podelitev priznanj OOZ Krško 20-76
Minulo sredo je Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško podelila jubilejna priznanja članom, ki so v preteklih dveh letih dopolnili 15, 20, 25 in 30 let samostojne obrtno-podjetniške poti.

Obrt in podjetništvo ima v Krškem in okolici bogato tradicijo in kot je bilo uvodoma slišati prav vsak jubilant predstavlja pomemben in dragocen košček v mozaiku obrtno-podjetniške zgodovine. Po uvodnem pozdravu predsednika krške zbornice Dušana Arha, ki je kot podjetnik, ki že več kot 30 let deluje poudaril, da podjetniška pot ni vedno enostavna in zato je še kako ponosen na vse, ki vztrajajo na tej poti.
Podelitev priznanj OOZ Krško 20-77
Zbrane jubilante je nagovoril tudi predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh, ki je med drugim poudaril, da niso le start up podjetja pomembna za slovensko malo gospodarstvo, pač pa je potrebno postaviti na posebno mesto tiste, ki v obrti in podjetništvu vztrajajo že desetletja, saj ravno ti tvorijo stabilno gospodarstvo in ravno tem se je potrebno še posebej zahvaliti in jih spodbuditi, da dajejo zgled mladim start-up podjetjem, zato je jubilantom čestital in jim zaželel veliko poslovnega uspeha še naprej. Poudaril je še pomembnost združevanja na stanovski ravni, ker lahko le tako obrtniki in podjetniki uspejo pri prepričevanju tistih, ki odločajo o gospodarskem okolju.
Podelitev priznanj OOZ Krško 20-14

 
V času, ko se je Slovenija odločila, da postane del evropske družine in ko je Slovenija dobila restriktivna zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov ter uporabe alkohola in še v času, ko smo imeli svojo denarno valuto - tolarje so na podjetniško pot vstopili in tako prejeli priznanja za 15 let podjetniške poti: Danko Ana Marija, Glaser Bruno, Hribar Martin, Kodrič Darko, Kozole Stane, Kuhar Matej, Lamovšek Darja, Merlin Nada, Strajnar Maja, Škofljanec Ivan in Tovornik Anton.

Zbornica je podelila priznanja za dopolnjenih 20 let podjetništva, ki so jih prejeli: Blazinšek Robert, Colarič Jože, Globevnik Aleksander, ITS Baron d.o.o., Kosar Miroslav, Miklavž Anton, Pustišek Sabina, Sedaj Aleksandra, Stekloplan d.o.o., Žarn Marko in ti, ki so dopolnili 20 let podjetniške poti, si bodo zapomnili vstop v svet podjetništva po tem, da je v tem času Slovenija pričela s pristopnimi pogajanji za vstop v EU in posledično dobila davek na dodano vrednost.

Pred četrt stoletja, ko je Slovenija bila sprejeta v Svet Evrope in ko smo Slovenci dobili prvo spletno stran ter lastninske certifikate so svoje obrti in podjetja odprli: ELKOIN d.o.o., DD Elmont d.o.o., Gradbeništvo Gorenc d.o.o., Gumarstvo Šiško d.o.o., Hišnik d.o.o., Kerin Janko, Kovinarska-IPO d.o.o., Kozole Slavko, Mlakar Martin, Sevšek Miro, Sternad Jože, Senica Miha,  Sluga Tomaž Franc, Vovk Irena in Volčjak Robert, ti so v preteklih dveh letih dopolnili 25 let samostojne podjetniške poti.

V času t.i. slovenske pomladi, ko smo Slovenci na glas pričeli govoriti o lastni državi so pričeli s svojim poslovanjem: Božič Tomaž, Germovšek Branko, Kahrimani Gzim, Kerin Alojz, Strojanšek Jože ter Žabkar Jožica in slednjim je OOZ Krško podelila priznanja za 30 let opravljanja samostojne obrtno-podjetniške poti.
 
Svečani dogodek sta popestrila glasbenika Nina Berger in Lucijan Cetin.
 
Obrtnikom in podjetnikom jubilantom je zbornica čestitala saj so s svojim delom pripomogli k razvoju in uspešnosti krškega, slovenskega, evropskega in svetovnega gospodarstva.
 
Vir: Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško
 
« Nazaj na seznam