Časopis za pokrajino Posavje
28.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letos nagradili deset posavskih inovacij

Objavljeno: Torek, 29.09.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
GZS Posavje-inovacije-priznanja-2020 (64)

Zlata priznanja so prejeli inovatorji iz podjetij INO Brežice ...

Na gradu Rajhenburg so v ponedeljek podelili priznanja za najboljše inovacije v regiji Posavje za leto 2020. Sedemčlanska komisija, ki ji predseduje doc. dr. Tomaž Žagar, je prejela deset prijav na razpis, podelila pa tri zlata, tri srebrna in tri bronasta priznanja ter eno priznanje za prispevek na področju inovativnosti.

Kot je povedal Žagar, je letošnje ocenjevanje potekalo po spremenjenih kriterijih, saj GZS lani poenotila kriterije po celi Sloveniji. po njegovih besedah so letošnje inovacije zelo kvalitetne in dobro pripravljene, so pa s področja energetike, avtomobilske industrije, kmetijstva, šolstva … »Dodana vrednost inovacij na dolgi rok je razvoj in spodbujanje inovativnosti v podjetjih, kratkoročno pa lahko prinesejo tudi veliko prednost na tržišču. Zlatim inovacijam je skupno, da imajo v zelo doglednem času učinke na tržišču oz. povečujejo konkurenčnost podjetij,« je še dejal.
GZS Posavje-inovacije-priznanja-2020 (71)

... Numip ...


 
Zlata priznanja so prejeli inovatorji Tone Vogrin, Jurij Žnideršič in Branko Kos iz podjetja INO Brežice za inovacijo Pametni modeli vibracijskih podrahljalnikov z inovativno opremo za precizno globinsko pnevmatsko dognojevanje v vinogradih in sadovnjakih; inovatorji Matej Pleterski, Joško Andrejčič in Robert Metelko iz podjetja Numip za inovacijo Namenska varilna naprava za predfabrikacijsko varjenje cevnih segmentov; ter ekipa PS5 iz podjetja Radeče papir nova za inovacijo Optimizirana vgradnja specialnih papirnih planšet.
GZS Posavje-inovacije-priznanja-2020 (75)

... in Radeče papir nova.Srebrna priznanja so si prislužili: skupina inovatorjev iz Kostaka Krško (Sabina Senica, Aleš Levičar, Špela Arh Marinčič, Jože Leskovar, Darja Modic in Iztok Ameršek iz podjetja Aquaplant, d.o.o.) za inovacijo Mala komunalna čistilna naprava s filtrnim medijem; ekipa solarnega vozila iz Šolskega centra Krško-Sevnica za inovacijo Nadgradnja solarnega vozila ŠC Krško-Sevnica z vzmetenjem in signalizacijo; ter inovatorska ekipa Jernej Knežič, Kristjan Kežman, David Kopina, Miroslav Kuharič, Tomislav Klarič, Peter Pšeničnik, Uroš Brinc, Matej Kovač in Klemen Cvetan iz podjetja TPV AUTOMOTIVE d.o.o. – PE Brežice za inovacijo Robotizacija FBK Mexico celica C.
GZS Posavje-inovacije-priznanja-2020 (83)

Vsi nagrajeni posavski inovatorjiBronasta priznanja so prejeli inovatorji dr. Robert Golob, Andrej Pečjak (Metron Institut), dr. Dejan Paravan in Sandi Kavalič iz podjetja GEN-I za inovacijo Trajnostni energetski krog (TEK); Razvojna skupina podjetja Stilles za inovacijo Površinska obdelava z visoko vrednostjo kovine; ter inovator Uroš Srpčič za inovacijo Razvoj procesa spajanja naravnih in umetnih materialov za potrebe izdelave poslovnih daril.

Priznanje za prispevek na področju inovativnosti sta prejela Samo Ban in Ibrahim Tursić za inovacijo Izvedba sifona za preprečitev smradu iz hišne kanalizacije.

Zbrane na prireditvi, ki jo je povezovala Petra Rep Bunetić, so nagovorili Danijel Levičar, predsednik GZS Posavske gospodarske zbornice, Krško, podžupan občine Krško Vlado Grahovac in generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc. Z glasbenim programom sta jo popestrila kitarist Miha Koretič in saksofonist Lovro Ravbar.
 
Več v Posavskem obzorniku.

P. P.
« Nazaj na seznam