Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med desetimi izbrali najizvirnejšo podjetniško idejo

Objavljeno: Četrtek, 29.12.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
2 zmagovalci

Prejemniki prvih treh nagrad (od leve proti desni): Tilen Volkar, Goran Skušek in Carmen Medic

V četrtek, 22. decembra, je v Albert Felicijanovi dvorani na gradu Sevnica potekal izbor naj podjetniške ideje. Svoje ideje je predstavilo 10 ustvarjalk in ustvarjalcev, ki so dobili priložnost tekmovati za nagrade, kot so svetovanje in mentoriranje, prostori za delo in sestanke, inkubacijske faze in tudi glavno, denarno nagrado v vrednosti 500 evrov.

PROJEKTU ANIKIS PRVA NAGRADA

4 Zala - Morja

Nagrado publike je osvojila Zala Hrastar.

Glavno nagrado je osvojila ideja Anikis, ideja o visoko kvalitetnih online slikarskih delavnicah, s katero je najbolj prepričal komisijo Goran Skušek. Neo-renesančni slikar Nik Anikis, ki je svoje slikarsko znanje dograjeval tudi v italijanskih Firencah in ga z veseljem predaja ljubiteljicam in ljubiteljem likovne umetnosti na delavnicah, z bratom Goranom razvija tudi online delavnice, ki bodo kmalu na voljo. Drugo mesto je osvojila ideja Libellu – naravna zibelka, ki vsebuje ročno izdelano Mojzesovo košaro, lesen podstavek, ležišče iz naravnega lateksa in bombaža, odejo in rjuho. Idejo je predstavila Carmen Medic. Tretje mesto je osvojila mlada ekipa, ki razvija produkte iz predelave kunčjega mesa in že prodaja kunčje klobase in pečenice. Idejo je predstavil Tilen Volkar. Nagrado publike je osvojila Zala Hrastar s svojo blagovno znamko predelanih oblačil pod imenom Morja. Gre za kreativno predelovalnico oblačil in tekstila z živahnostjo in toplino v spoštovanju do materiala, okolja in ljudi.

9 skupinska slika

Deseterica sodelujočih v izboru za najizvirnejšo podjetniško idejo z ocenjevalno komisijo in organizatorji dogodka

»Ostale ideje, ki smo jih imeli priložnost slišati, so bile Dobrote Posavja, ideja o ponovni vzpostavitvi razvoza in dostave dobrot posavskih kmetij; Fris za Kiss, ideja obrazne joge za bolj zdravo in lepše življenje; Jurčkova greda, da bi lahko vsi jedli jurčke kar z domačega vrta; Pinejko, prvi slovenski preliv za solato, narejen iz stranskega produkta pri pridelavi masla; Laboratorij Sozvočja, ideja o hiši za vse, ki si želijo v svojem življenju izvedeti in narediti več na osebni ravni; ter ideja Ob Savi – na kavi, posavski podkast z intervjuji zanimivih lokalnih ljudi,« je sporočila Nataša Rupnik, ki je na KŠTM Sevnica svetovalka za mlade.

KOMISIJO SESTAVLJALI MLADI PODJETNIKI IN PREDSTAVNIKI ORGANIZATORJA

Dogodek je bil izpeljan v partnerstvu s Centrom za podjetništvo in turizem Krško oziroma Podjetniškim inkubatorjem Krško in zavodom Knof oziroma udeleženci podjetniških krožkov v regiji ter s podporo Občine Sevnica. Komisija je bila sestavljena iz oseb iz podjetniškega sveta in izkušenj s startup sceno: Sevnico je zastopal Aljaž Papež, ki ima lastno nano pivovarno in blagovno znamko piva APE, Krško je zastopala podjetnica Klara Kukovičič, ki je tudi TV voditeljica in urednica podkasta, iz Ljubljane je prišel izkušeni mladi podjetnik Sašo Rupnik, ki ima svojo blagovno znamko krekerjev Mr. Fiber. V komisiji, ki je imela zelo težko nalogo, saj so bile vse ideje zelo zanimive in dobro predstavljene, sta sodelovala še Matej Imperl kot predstavnik javnega zavoda KŠTM in vodja Podjetniškega inkubatorja Krško Karl Vertovšek. Mlade podjetnike je pozdravil in nagovoril ter zaželel uspešno podjetniško pot župan občine Sevnica Srečko Ocvirk.

S. R., foto: N. Rupnik

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte