Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Metalika uspešno pluje v mednarodnih vodah

Objavljeno: Petek, 18.05.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN1009 (3)

Podjetje Metalika je praznovalo 15-letnico delovanja z odprtjem nove proizvodne hale.

V včerajšnjem popoldnevu je podjetje Metalika, ki izdeluje notranjo opremo za navtični sektor, svojo 15-letnico delovanja praznovalo z odprtjem nove proizvodne hale, zgrajene v dveh etažah.

DSCN1017 (2)

Zaposleni z direktorjem in lastnikom Igorjem Arhom.

»S tem smo podvojili proizvodne površine, ki sedaj znašajo približno dva tisoč kvadratnih metrov. S tem smo končno pridobili prepotreben prostor za kakovostno delo. Poleg hale smo v tem investicijskem ciklu kupili novo horizontalno žago za razrez plošč, robno furnirko in avtomatsko skladišče plošč. S slednjim smo mnogo bolje izkoristili skladiščni prostor, saj smo ga postavili v prvo etažo, kar ni tako običajna tehnološka rešitev. Hkrati smo zelo zmanjšali dnevne logistične izgube na notranjem transportu, ki se jim zaradi pomanjkanja prostora prej nismo mogli izogniti,« je opisal novo pridobitev lastnik in direktor podjetja, diplomirani inženir lesarstva Igor Arh, ter dodal, da so stroški investicije znašali dober milijon evrov, izpeljali pa so jo izključno z lastnimi sredstvi.

DSCN1097 (2)

Metalika opremlja prestižne jahtne z notranjo opremo.

»Ponosno lahko rečem, da je majhna Metalika danes prisotna in prepoznavna na vseh pomembnih evropskih trgih, kjer se gradijo ladje in jahte, vse od Španije do Rusije,« je nadaljeval in dodal, da so temelji podjetja postavljeni, novi izzivi in konkretni projekti pa pred njimi. »Želimo si še bolj zakorakati v najzahtevnejši segment opremljanja jaht, še bolj okrepiti inženirski del ekipe, hkrati pa si tudi želim, da bi podjetje ob trideseti obletnici, če že ne prej, lahko predal svojim naslednikom iz mlajše generacije,« je predstavil še nekaj načrtov in se ozrl po prireditvenem prostoru, v katerem so sedeli tudi njegovi štirje otroci (najstarejša hči je bila zaradi drugih obveznosti odsotna) in žena Katarina.

Podjetje s sedežem v Leskovcu pri Krškem ima svoje proizvodne prostore od leta 2004 v Sevnici (pred tem so jih imeli leto dni v Boštanju). »Danes naša ekipa šteje 26 predanih sodelavcev, brez katerih razvoja, kljub vsej moderni tehnologiji, ne bi bilo,« je še poudaril Igor Arh, ponosen, da nadaljuje podjetniško in mizarsko tradicijo družine Arh, ki sega v leto 1902, ko so njegovi predniki odprli prvo ’tišlarijo’ v Leskovcu pri Krškem. V zaključnem delu prijetnega ter skrbno načrtovanega dogodka se je direktor podjetja Metalika zahvalil poslovnim partnerjem, ki prihajajo iz domačega okolja in mnogih evropskih držav. Zahvalil se je tudi dolgoletnima sodelavcema, Stanislavu Virantu in Jerneju Petku.

Iskrena voščila in čestitke ob jubileju podjetja, ki uspešno »pluje z mnogimi jahtami« po svetovnih morjih, so izrekli nekateri gosti – strokovnjak za navtiko Japec Jakopin, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornike Krško Dušan Arh in predsednik sevniške območne obrtno-podjetniške zbornice Drago Krošelj ter sevniški župan Srečko Ocvirk, ki je ob tej priložnosti podjetju Metalika izročil še Listino Občine Sevnica za dosedanje poslovne dosežke.

V spremljevalnem kulturnem programu so sodelovali članice in člani krškega pihalnega orkestra, šaljiv del programa sta oblikovala člana KD Leskovec pri Krškem Klavdija Mirt in Zdenko Perec ter motorista, ki sta po vabilu sklepala, da sta prišla na koncert skupine Metallica. Dogodek sta povezovala Tanja Žibert in Miha Kerin (slednji je skrbel za prevod v angleškem jeziku), pogostitev je pripravilo gostišče Dolinšek, za dobro razpoloženje po uradnem odprtju nove proizvodne hale so poskrbeli člani ansambla Spomin.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»