Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na brežiški čistilni akciji zbranih vedno več odpadkov

Objavljeno: Sreda, 03.05.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Odpadki v naravi 1
Že deseto leto zapored so prostovoljci, ki jih je k akciji povabila Komunala Brežice v sodelovanju z ZPTM Brežice, obeležili Svetovni dan Zemlje in naravo razbremenili odpadkov. V Komunali Brežice so bili odziva na čistilno akcijo izredno veseli. »Naša čistilna akcija je odlično uspela, skupaj smo zbrali nekaj manj kot 8 ton odpadkov. Zahvala gre vsem sodelujočim organizacijam in prostovoljcem. Če omenim samo številne srčne zaposlene v našem podjetju, ki so čistili območja na vpadnicah v mestno jedro, sodelovali so tudi številni predstavniki krajevnih skupnosti. Vsem sodelujočim smo razdelili prek 500 rokavic in vreč za odpadke, poskrbeli smo, da so zbrani odpadki namesto v naravnem okolju pristali na Zbirnem centru Boršt,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice.

S skupnimi močmi lahko pripomoremo k čistejši skupnosti in bolj urejeni občini. Udeleženci akcije so čistili na različnih lokacijah. V Komunali Brežice želijo okoljsko ozaveščenost svojih uporabnikov in občanov še izboljšati, zato s številnimi projekti delujejo preventivno, privzgajajo okoljsko zavest in opozarjajo na minljivost naravnih dobrin. Eden od takšnih projektov je zdaj že tradicionalna čistilna akcija »Očistimo občino Brežice«.
 
Javno podjetje Komunala Brežice je pred letom dni prejelo posebno priznanje za starejšim prijazno podjetje. Za svoje družbeno odgovorne aktivnosti je prejelo nagrado Horus 2017 – slovenska nagrada za družbeno odgovornost, za celostno upravljanje s človeškimi viri pa HRM projekt 2017. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Glavno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam
»