Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Dnevu inovativnosti dve srebrni in eno bronasto priznanje za posavske inovacije

Objavljeno: Četrtek, 26.09.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
GZS Posavje-podelitev priznanj-inovacije 2019 (65)

Muflonovi inovatorji na junijski podelitvi regijskih nagrad inovatorjem

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) včeraj, 25. septembra, že sedemnajstič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.

Potem ko je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip, se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 44 najboljših inovacij iz vse Slovenije. Podelili so osem zlatih, dve posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, štiri bronasta priznanja, štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti in dve posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja.
GZS Posavje-podelitev priznanj-inovacije 2019 (69)

Numipova skupina

Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti, to je inovacija Avtomatiziran stroj za sitotisk 3D oblike na nalivno pero podjetja Vivapen.

Posavje so na nacionalnem ocenjevanju zastopale tri inovacije. Inovaciji radeškega podjetja Muflon Odlepljive tapete (inovatorji Barbara Sušin, Irena Kampuš, Matjaž Verdev in Nataša Plauc) in inovacija krškega podjetja Numip Visoko učinkovit venturijev element za uporabo v farmaciji in procesni industriji (inovatorji: Matej Pleterski, Domen Zorko in Žiga Jeraj) sta prejeli srebrno priznanje, inovacija Stilles imitacija patinirane starane medenine razvojne skupine sevniškega podjetja Stilles pa bronasto priznanje.
GZS Posavje-podelitev priznanj-inovacije 2019 (59)

Predstavnik StillesaPredsednik GZS Boštjan Gorjup je ob priložnosti slavnostne podelitve poudaril, da inovativnost niso zgolj številke, ampak se temelji inovativnosti postavljalo v naši kulturi in odnosu do inovativnosti. Če bomo znali še naprej graditi na inovacijski kulturi, se bo to odrazilo tudi na evropski inovacijski lestvici, kjer je Slovenija izgubila nekaj mest in stik z močnimi evropskimi inovatorkami. Odrazilo pa se bo po njegovih besedah tudi na drugih lestvicah. Gorjup je tudi poudaril, da so Slovenci v tujini visoko cenjeni po strokovnosti, a dodal, da potrebujemo še več poguma, močne volje in želje po medsebojnem sodelovanju. Udeležence slovesne podelitve je nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

P. P./vir: GZS Posavska gospodarska zbornica
 
« Nazaj na seznam