Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na državnem in mednarodnem tekmovanju varilcev najbolj izstopala Andreja Mihelin z Bizeljskega

Objavljeno: Četrtek, 20.04.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
image_50445313

Andreja Mihelin po razglasitvi rezultatov

V okviru mednarodnega industrijskega sejma, ki v teh dneh poteka v Celju, je v sredo potekalo 8. državno in prvič tudi mednarodno tekmovanje varilcev. Med 49 prijavljenimi varilci (tudi dvema varilkama) iz štirih držav je najbolj izstopala varilka Andreja Mihelin, doma z Bizeljskega, ki je slavila v kar treh kategorijah.

Sodelovala in varila je v kategoriji TIG (tekmovali so še v procesih MAG in REO), kjer je tekmovalo 17 varilcev. Dosegla je tri prva mesta, in sicer na državni in mednarodni ravni ter med ženskami. To tudi pomeni, da je prva državna in mednarodna ženska prvakinja v varjenju.
image0.

Med varjenjem


Kot nam je zaupala Andreja Mihelin, ki je za vsako prvo mesto dobila varilni aparat Daihen Varstroj, ji zmaga pomeni veliko, "saj sem končno dokazala, da se lahko kosam z moškimi in jih celo premagam, to je tudi dokaz, da smo ženske lahko enakovredne moškim tudi v takšnem poklicu". Z varjenjem se sicer ukvarja že osem let, zanimanje in želja pa obstajata že od malih nog, ko se je doma učila in varila z dedkom in očetom. Obvlada varilne postopke TIG, MIG/MAG, REO. Trenutno je zaposlena v Krškem v podjetju Modic metal, Klemen Modic s.p, v katerem se v glavnem ukvarjajo z navtiko.

Na tekmovanju v kategoriji TIG je nastopilo še nekaj drugih Posavcev oz. tekmovalcev iz posavskih podjetij. Klemen Slopšek (Varilstvo Popović, Dragoslav Popović s.p.) je osvojil drugo mesto, nastopili pa so še Klemen Popović, Valentin Gramc (oba Varilstvo Popović, Dragoslav Popović s.p.), Matej Kožuh (Preis Sevnica d.o.o.), Vladimir Todorić in Nebojša Čamdžić (oba Numip d.o.o.).

R. R., foto: osebni arhiv Andreje Mihelin

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte