Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na kakovost življenja vpliva tudi vid

Objavljeno: Torek, 12.11.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
optika rimc-predavanje-dvorana v parku (14)

V Optiki Rimc izvaja okulistične preglede specialistka oftalmologije dr. Nevena Sember iz Krškega. Na predavanju je zbranim spregovorila o slabovidnosti pri otrocih.

V Optiki Rimc so minuli petek popoldan za stranke in zainteresirane občane, ki se soočajo z različnimi težavami vida, v krški Dvorani v parku izvedli brezplačno izobraževalno-svetovalno predavanje Vse za dober vid, po predavanju pa sta sledila še ogled prenovljene ordinacije za očesne preglede in druženje udeležencev.

Beseda na predavanju je tekla o slabovidnosti pri otrocih, negativnih vplivih in ukrepih zdravljenja, zakaj med mladimi narašča kratkovidnost in novih metodah, ki jih uporabljajo v stroki na tem področju, o čemer je spregovorila Nevena Sember, dr. med., spec. oftalmologije, ki tudi opravlja preglede v očesni ordinaciji Optike Rimc. V nadaljevanju se je na svetovno epidemijo
optika rimc-predavanje-dvorana v parku (12)

Robert Rimc

kratkovidnosti, o razlogih za naraščanje med mladimi navezal predavatelj Matjaž Mihelčič, PhD, MSc optometrist, Tina Lah Nolimal, MSC optometrist, je spregovorila o kratkoročnih in dolgoročnih vplivih modre svetlobe na naše oči (LCD zasloni telefonov, računalnikov in tablic), Matic Vogrič, MSc optometrist, pa je izpostavil glavne razloge za postopno pešanje vida na blizu in s tem vezi predstavil nekaj možnih rešitev.

Sicer pa je predavatelje zbranim slušateljem, ki so zapolnili krško dvorano, predstavil Robert Rimc, direktor družinskega podjetja, ki že 47 let domuje v starem mestnem jedru Krškega in v katerem si prizadevajo, da bi s storitvami in ponudbo pomagali ter zadovoljili čim večje število občanov in drugih strank ter poslovnih partnerjev.

B. M.
« Nazaj na seznam