Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na poslovnem zajtrku NLB o poslovnem okolju, trendih in kadrih

Objavljeno: Petek, 18.10.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
NLB-poslovni zajtrk (11)

Zbrani na poslovnem zajtrku NLB pri Treh lučkah

Pri Treh lučkah na Sremiču je v četrtek, 17. oktobra, potekal 6. poslovni zajtrk NLB, na katerega vabijo svoje stranke, tako poslovne kot fizične osebe.

Kot je za naš medij povedal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, je namen tovrstnih regionalnih dogodkov osebno srečevanje s strankami: »V tem, da celotno vodstvo hiše pride v lokalno okolje in se sreča z lokalnimi gospodarstveniki, vidimo veliko dodano vrednost. Smo namreč soodvisni, nam gre samo tako dobro, kot gre dobro našemu gospodarstvu in našim strankam, zato moramo razumeti njihove izzive.« Kot aktualno temo so tokrat izpostavili (ne)gotovost poslovnega okolja ter trende in izzive upravljanja s talenti oz. kadri.
NLB-poslovni zajtrk (21)

Blaž Brodnjak


 
Brodnjak je sicer v uvodnem nagovoru številnim zbranim, med njimi mnogim znanim obrazom iz gospodarskega in političnega življenja, dejal, da je NLB največja bančna skupina v jugovzhodni Evropi, zlasti na trgih zahodnega Balkana. Poudaril je, da imamo Slovenci na bankah kar 30 milijard evrov, a premalo trošimo in investiramo. »Obseg bančnih posojil gospodarstvu je nižji kot obseg posojil prebivalstvu,« je ponazoril razloge za po njegovem mnenju prenizko rast investicij, za katere je v času bližajoče se nove recesije pravi čas. »Denar je zgodovinsko najcenejši in je dostopen,« je poudaril, a opozoril tudi, da je zdaj čas za investicije v osnovno dejavnost, ne pa za špekuliranje.
NLB-poslovni zajtrk (49)

Andrej Meža in Mirko Požar


 
V nadaljevanju je Jure Stojan, partner in direktor razvoja ter raziskav na Inštitutu za strateške rešitve, spregovoril o tem, kako (natančno) lahko napovemo naš razvoj v prihodnosti, Aleksander Zadel, partner in direktor kadrovske agencije Competo, pa o medgeneracijskih razlikah in o tem, kakšni kadri prihajajo na trg dela. Pripravili so še kratko okroglo mizo, na kateri sta Andrej Meža iz NLB in Mirko Požar iz podjetja Soltec iz Dobove govorila o tem, kako danes privabiti dobre kadre in jih motivirati.
 
BRODNJAK O ZAPIRANJU POSLOVALNIC

Na naše vprašanje glede krčenja nekoč precej široke mreže poslovalnic in bankomatov, tudi v Posavju, je Brodnjak odgovoril, da fizični obisk poslovalnic pada, banka pa veliko vlaga v digitalne rešitve za uporabnike. »Te pokrijejo 80 ali več odstotkov vaših potreb, gotovinske storitve pa lahko načeloma uredite na bankomatu,« pravi prvi mož banke. »Sicer pa je naša mreža še vedno široka, morda se je treba nekajkrat na leto, ko je potreben fizičen obisk banke, odpeljati pet ali deset minut vožnje daleč. Verjamemo, da to na dolgi rok še vedno zagotavlja ustrezno storitev, razmišljamo pa tudi o uvedbi mobilne banke oz. avtobusa, ki bi potoval po Sloveniji in na najbolj akutnih območjih ponudil te storitve,« še dodaja Brodnjak in poudarja, da je večina storitev preko sodobnih telekomunikacijskih naprav na voljo 24 ur na dan.

P. P.
 
« Nazaj na seznam