Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Tednu cvička tudi Radečani

Objavljeno: Torek, 28.05.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_8430

Pohoda po Ostrovrharjevi vinski poti se običajno udeleži tudi župan občine Radeče.

Preteklo nedeljo se je v Trebnjem zaključil 47. Teden cvička in četudi v občini Radeče ne prevladujejo vinogradniška območja, je le-teh ravno dovolj, da so se župan Tomaž Režun in radeški pridelovalci tega dolenjskega posebneža in drugih vin vključili v, s cvičkom zaznamovan konec tedna.

Župan občine Radeče je bil še z 18 župani Dolenjske in Posavja član častnega odbora, ki mu predseduje državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Tanja Strniša. Najvišji predstavniki vinorodnih občin, vse od Žužemberka do Radeč in od Brežic do Grosuplja s finančno podporo, svojo prisotnostjo ob raznolikem dogajanju in s sooblikovanjem bogatega spremljevalnega programa doprinašajo k razvoju turizma, etnologije, vinogradništva in še marsikaterega področja, je bilo slišati na prireditvi.

Glede na to, da je del Turističnega društva Ostrovrharji Svibno tudi Sekcija vinogradnikov Zagrad, to pomeni, da v radeški občini ne manjka lastne pridelane dobre kapljice in kot taki so domači radeški vinogradniki vključeni v Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske. In prav zahvaljujoč njim, ki bodo 15. junija priredili tradicionalni pohod »Od zidanice do zidanice« po Ostrovrharjevi vinski poti, je občina Radeče predstavljena v zborniku, ki so ga dolenjski in posavski pridelovalci cvička izdali ob letošnjem 47. Tednu cvička.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje