Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Treh lučkah lokalni okusi in nova znanja

Objavljeno: Petek, 10.01.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSCF9308
Center za podjetništvo in turizem Krško je na posestvu Tri lučke v okviru SPOT svetovanje Posavje izvedel strokovno usposabljanje z naslovom Odličnost v gastronomiji.

Slovenija bo postala Evropska gastronomska regija za leto 2021 in zato smo v Posavju na to temo organizirali dvodnevno izobraževanje, namenjeno malim in srednjim podjetjem na področju turizma, s ciljem dviga kakovosti gastronomske ponudbe. Izobraževanje je potekalo teoretično in praktično z okušanjem jedi iz sladkovodnih rib ter kombiniranju z vini in pivi.
DSCF9476

 
Tematiko osnove senzorične analize vina ter kombinacijo hrane in vina je predstavila vinska akademičarka v širši regiji in direktorica kulinaričnega vodnika Gault & Millau Slovenija - Mira Semić.
 
Tematiko osnove strežbe hrane in pijače ter pomen izbire lokalnih dobaviteljev (kakovost surovin) sta predstavila dva lokalna priznana kuharja in sommelierja: Jure Tomič (Ošterija Debeluh) in Grega Repovž (Gostilna Repovž).

Stile piva in kombinacijo piva s hrano  je predstavil Samo Žabkar.
 
Dvodnevnega izobraževanja se je udeležilo lepo število turističnih ponudnikov iz Posavja, ki si želijo tesnejšega povezovanja, lažjo dostopnost lokalnih pridelkov ter dvig kakovosti ponudbe in storitev na nivoju regije.
 
Vir: CPT Krško
 
« Nazaj na seznam