Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nagrajeni najboljši inovatorji regije Posavje za leto 2017

Objavljeno: Torek, 06.06.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO    Ogledov: 2390Redakcija
podelitev_priznanj_najboljsim_inovatorjem_posavja56

Inovatorja Matjaž Cerjak in Stanislav Konečnik iz podjetja Cerjak d.o.o. sta prevzela zlato priznanje za svojo inovacijo, ki sta jima ga izročila Boštjan Gorjup in Martin Novšak.

GZS Območna zbornica Posavje, Krško je tudi letos pripravila podelitev priznanj najboljšim inovacijam regije Posavje. Skupaj s komisijo za ocenjevanje inovacij ima v svojem delu postavljen cilj uveljavljanja inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanje podjetništva. Tako je v tem letu že štirinajstič objavila Razpis za najboljše inovacije GZS Območne zbornice Posavje, Krško za leto 2017.

podelitev_priznanj_najboljsim_inovatorjem_posavja59

Z zlatim priznanjem je bila nagrajena tudi inovacija podjetja INO Brežice d.o.o., ki sta jo prevzela inovatorja Branko Kos in mag. Aleksandar Cvetanovski.

Osemčlanska komisija, ki ji je predsedovala mag. Justina Šepetavc, Vipap Videm Krško d.d., poleg nje so jo sestavljali še Damjan Mežič, Savaprojekt d.d., Darko Gorišek, GZS OZP, dr. Gregor Škorc, NEK d.o.o., Jože Vuk, Metalna Senovo d.o.o., Simona Rataj, GZS, dr. Tomaž Žagar, ARAO, ter Vinko Knez, Inkos d.o.o. Krmelj, je prejela deset inovacijskih prijav, podelila je tri zlate, pet srebrnih in dve bronasti priznanji. Prejemniki zlatih priznanj so tokrat: Cerjak d.o.o. za inovacijo »Strižna sklopka kardanske gredi z vnaprej nastavljivimi vrednostmi nazivnega navora« inovatorjev Matjaža Cerjaka in Stanislava Konečnika; INO Brežice d.o.o. za inovacijo »Aktivni nadzor vibracij na profesionalnih kmetijsko-komunalnih strojih« inovatorjev Branka Kosa in mag. Aleksandra Cvetanovskega ter Radeče Papir Nova d.o.o. z inovacijo »NIR fluorescentna zaščita v papirju z zaščitami« inovatork Barbare Sušin in Kristine Bašnec. Zlato nagrajeni so se s tem uvrstili tudi na nacionalni nivo ocenjevanja.

podelitev_priznanj_najboljsim_inovatorjem_posavja66

V imenu zlato nagrajene inovacije iz podjetja Radeče Papir Nova d.o.o. je priznanje prevzela inovatorka Kristina Bašnec.

Srebrna priznanja so si zaslužili: Komunala Brežice d.o.o. za inovacijo »Inovativni sistem spodbujanja inovacijske organizacijske kulture v Komunali Brežice« inovatorjev Jasmine Butara, Petre Grajžl, Afrodite Horvatič, Mojce Kerin, Lidije Vučajnk Škrobot in Aleksandra Zupančiča; Q Techna d.o.o. PE Krško za inovacijo »Vozilo za daljinski vizualni pregled površine reaktorske glave v jedrskih elektrarnah« inovatorjev Petra Zalokarja, Jerneja Jermana, dr. Andreja Lešnjaka, Iztoka Palčiča in Andreja Sikoška; Stilles d.o.o. za inovacijo »Prototip konvergenčnega sistema upravljanja procesov v hotelskih sobah« inovatorjev Roberta Prešerna, Tomaža Jegliča, Mirana Daničiča in Marka Vouka; TPV d.o.o. PE Brežice za inovacijo »Avtomatizirani elektro-uporovni varilni stroj s servo-pozicioniranjem in rotacijsko delilno mizo« inovatorjev Alena Černelča, Miroslava Kuhariča, Borisa Antoloviča, Jožeta Gramca, Ivana Živiča, Matjaža Sotlerja, Boštjana Piletiča, Marka Malnariča in Marka Lozarja ter TPV d.o.o. PE Brežice za inovacijo »Pametni stroj za sestavo zabojev« inovatorjev Alena Černelča, Borisa Antoloviča, Jožeta Gramca, Petra Pšeničnika, Veljka Goleša, Miša Pereška in Blaža Stareta. Bronasti priznanji pa sta prejela: KNOF – razviti posel, d.o.o., so.p. za inovacijo »KiSS dnevni trajni vložki za ženske« inovatorke Ksenije Lovrin Maćešić ter Muflon d.o.o. za inovacijo »Kontrola navijanja 0,14 mm INOX žice na 10 mm debelo INOX šibko s štetjem ovojev na celotni dolžini« inovatorja Benjamina Kampuša.

podelitev_priznanj_najboljsim_inovatorjem_posavja69

Nagrajeni posavski inovatorji za leto 2017 s predsednikom GZS

Na podelitvi sta uvodna nagovora pripadla predsedniku GZS Območne zbornice Posavje, Krško Martinu Novšaku in predsedniku GZS Boštjanu Gorjupu. Novšak je pozdravil in čestital nagrajenim inovatorjem, ki po njegovih besedah prinašajo dodane vrednosti, spodbujajo konkurenčnost gospodarstva na mednarodnih trgih, predvsem pa dvigujejo standard življenja. »Inovativnost v slovenskem prostoru vedno zahteva novo motivacijo in da poskušamo mlade ljudi nagovoriti, da dajo prispevek v svojih organizacijah,« je dejal Novšak in dodal, da so veseli, da imajo letos deset zelo dobrih inovacij z različnih področij, da inovatorji želijo pokazati svoje dosežke in se promovirati. In ravno to je tisto, kar v GZS Območni zbornici Posavje, Krško podpirajo in verjamejo, da lahko naša družba napreduje ravno s takimi inovacijami, je še povedal. Gorjup ga je dopolnil, da so dosežki inovatorjev izjemno pomembni, če želimo našo deželo še naprej razvijati. »Verjetno se ne zavedamo, da imamo danes najboljše pogoje za razvoj, saj še nikoli v zgodovini nismo imeli toliko gospodarskih subjektov, in volan vožnje te dežele v rokah,« je izjavil in še zaključil: »Kot novi predsednik GZS si želim, da bomo v Sloveniji znali ločiti zrno od plevela in si postaviti prioritete ter v prihodnosti znali najti konsenz med ključnimi akterji.« Rezultate ocenjevanja inovacij je predstavila predsednica komisije za ocenjevanje inovacij pri GZS Območni zbornici Posavje, Krško mag. Justina Šepetavc.

Povezovalka torkove podelitve priznanj v mali dvorani Kulturnega doma Krško je bila Petra Rep Bunetič, ki je med podelitvami tudi prebirala opise vseh nagrajenih inovacij. Za glasbene premore sta poskrbela Robert Petan in Maja Weiss.

R. R.
« Nazaj na seznam
»