Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ne prezrite – na voljo so gradiva s spletnih izobraževanj!

Objavljeno: Ponedeljek, 29.11.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Px10CMVPqdB8lgt
Vse podjetnike oz. podjetja obveščamo, da je na naši spletni strani na voljo tudi gradivo s spletnega usposabljanja na tematiko DDV, ki je bilo izvedeno 22 in 23. novembra letos.

Usposabljanje z naslovom »DDV pravila na praktičnih primerih« je bilo izvedeno s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Sevnica in je bilo za udeležence brezplačno.

Nekateri poudarki iz vsebine delavnice:
  • DDV osnove, Obveznost za obračun DDV, davčna osnova in davčna stopnja
  • Dobave blaga v Sloveniji in znotraj EU, Uvoz in izvoz blaga, kraj obdavčitve
  • Poslovanje z nepremičninami (prodaja, najem, storitve na nepremičninah)
  • Obrnjena davčna obveznost in prevalitev davčne obveznosti
  • Odbitek DDV in popravek odbitka, odbitni delež in ločene evidence
  • Novosti in kaj se pripravlja v prihodnje
Predavala je ga. Jasmina Malnar Molek, ki ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v finančni organizaciji in družinskem podjetju. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih 3 letih je izvedla več kot 100 predavanj s področja računovodstva in davčne zakonodaje.

Sicer so na voljo tudi e-gradiva z nekaterih ostalih izobraževanj, npr.  z delavnice na tematiko povračil stroškov prevoza na delo, vprašanja cepljenj in testiranj ter z delavnice Kako izvajati odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT?  
 
Informacije glede ostalih izobraževanj so objavljene na naši spletni strani, zato vas vabimo, da spremljate spletno stran CPT Krško - dogodki.
 
O ostalih aktualnih izobraževanjih v okviru podjetniškega inkubatorja Krško in ostalih novostih si preberite na naši spletni strani CPT Krško.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam
»