Časopis za pokrajino Posavje
29.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nove ideje in nove priložnosti projekta PVSP

Objavljeno: Petek, 21.04.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN9306

Udeleženke in udeleženec projekta PVSP so ob zaključku štirimesečnega usposabljanja prejeli še potrdilo.

V razstavnem prostoru radeškega Doma kulture je v današnjem dopoldnevu predstavilo lastne poslovne ideje šest od desetih udeležencev projekta Podjetno v svet podjetništva (PVSP), ki poteka v okviru programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013–2020. Projekt, ki se ga je udeležila že peta skupina iskalcev zaposlitve, tudi v letošnjem letu za občino Radeče izvaja RRA Posavje, financira pa ga Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Skupina šestih iskalcev zaposlitve (trije so opravičili svojo odsotnost zaradi bolezni, eden je v tem času dobil redno zaposlitev) je ob zaključku štirimesečnega usposabljanja predstavila svoje projektne naloge, ki naj bi jim omogočile lažjo pot pri iskanju redne zaposlitve.

Športnik Danijel Milič namerava ustanoviti košarkarsko šolo, v katero bi se vključili mlajši, in sicer v starosti od 10 let dalje ter starejši do 60. leta starosti. Teologinja Janja Udir bi za kvalitetnejše preživljanje jeseni življenja nudila oskrbo starejših na njihovem domu, kjer bi opravljala tudi lažja gospodinjska dela. Damjana Knez Lazar bi z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji želela privabiti ljubitelje neokrnjene narave, da bi sodelovali pri kmečkih opravilih, šotorili pod starim orehom … Nina Kavšek z izkušnjami v turistični dejavnosti namerava odpreti prodajalno, v kateri bi bilo naprodaj rabljeno, a še vedno kakovostno blago po ugodni ceni. Patricia Prešiček se je pred petimi leti podala na pot raziskovanja pranoterapije - vseprisotne življenjske energije, ki deluje na vitalizacijo telesa. Jezikoslovka in gledališka ustvarjalka Katja Čeč bi želela svoje znanje in izkušnje nuditi na področju kulturnega in turističnega svetovanja ter vodenja in s prevodi iz slovenščine v angleščino ter obratno.

Predstavitve podjetniških idej so spremljale direktorica radeške občinske uprave in zunanja mentorica Brigita Stopar, z RRA Posavje vodja službe za projetno sodelovanje Nataša Šterban Bezjak in mag. Nataša Šerbec kot notranja mentorica ter mag. Andreja Jenko, sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki