Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Novo vodstvo TZOS in turistične azaleje

Objavljeno: Torek, 21.03.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
TZOS, obcni zbor, Telce (22)

Delovno predsedstvo občnega zbora TZOS so sestavljali: sekretarka zveze Alenka Kozorog, bivši predsednik zveze Zdravko Remar in predsednica TD Tržišče Milena Knez.

Na občnem zboru Turistične zveze Občine Sevnica (TZOS), ki se je odvijal pretekli četrtek v prostorih gasilskega doma Telče so soglasno potrdili Niko Kramžar, absolventko magistrskega študija na brežiški fakulteti za turizem, za predsednico. Za podpredsednico je bila imenovana Cvetka Jazbec, za sekretarko Alenka Kozorog, ki to delo opravlja že 20 let (toliko kot obstaja TZOS).

TZOS, obcni zbor, Telce (19)

Predsednik TD Zabukovje Damjan Pajk je bil vesel vstopa v TZOS.

TZOS, obcni zbor, Telce (54)

Prejemniki turističnih priznanj z županom, podpredsednico in predsednico TZOS.

Prisotne sta nagovorila in pohvalila delovanje sevniške turistične zveze, v katero se je v letošnjem letu vključilo leta 2015 ustanovljeno Turistično društvo Zabukovje, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na Občini Sevnica Vlasta Kuzmički. Uvodni pozdrav je navzočim namenila predsednica KŠD Telče Tina Kukec. Psihoterapevt - logoterapevt Martin Lisec se je v svojem predavanju dotaknil pomena dobre komunikacije ter poudaril, da je v komunikaciji ključna prijaznost - tudi v turizmu. »Krasno je imeti čudovite spomenike, krasne stavbe, lepo naravo, ampak če tukaj ni odnosov, če ni človeške topline, če ne najdemo načina, kako to predstaviti kot nekaj lepega, dragocenega, potem to v veliki meri izgublja vrednost,« je pojasnjeval. »Ko pridemo v nek kraj, na neko turistično točko, pričakujemo prijazen sprejem ...« je spodbujal k razmišljanju o tem, kako pomembni sta verbalna in neverbalna komunikacija v gradnji dobrih odnosov, kajti »včasih se v življenju dogaja, da hodimo drug mimo drugega, drug proti drugemu ali drug nasproti drugemu«.

Občni zbor ni bil namenjen samo pregledu dela v preteklem letu, pač pa tudi podelitvi priznanj TZOS. Bivša predsednica in aktualna podpredsednica TZOS Cvetka Jazbec in sevniški župan Srečko Ocvirk sta podelila azaleje, eno bronasto in dve srebrni, najzaslužnejšim na področju turizma v sevniški občini. Bronasto azalejo je prejela družina Slapšak, ki nadaljuje vinogradniško tradicijo svojih prednikov z ustvarjanjem posebnih vin pod imenom Domaine Slapšak (s kančkom francoskega pridiha). Srebrno azalejo je prejelo Turistično društvo Tržišče, ki je v lanskem letu obeležilo 20 let delovanja. Azalejo enake barve so za dolgoletno urejenost vasi ter njeno promocijo v turistične namene prejeli vaščanke in vaščani Škovca.

Dogodek se je zaključil z izmenjavo mnenj, idej, razmišljanj ob Slapšakovi penini in okusnih dobrotah članic KŠD Telče.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte