Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Numip, Elmont in Sipro podpisali strateško partnerstvo z Westinghouseom

Objavljeno: Sreda, 13.04.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
05042022 Westinghouse[2]

Na fotografiji od leve proti desni: Franci Škrabec (Numip, vodja programa jedrska energetika), Tine Ogorevc (Numip, direktor), Josefa Arcarons Coma (Westinghouse, GSCS Manager za območje EMEA), Elias Gedeon (Westinghouse, višji podpredsednik, odgovoren za poslovne operacije), Joel Eacker (Westing

Družba Westinghouse Electric Company je 5. aprila podpisala memorandume o soglasju s tremi podjetji v Sloveniji. Memorandumi se nanašajo na sodelovanje pri potencialnih projektih jedrskih reaktorjev  AP1000® v srednji in vzhodni Evropi.

Memorandumi predvidevajo sodelovanje z naslednjimi podjetji:

- Numip zagotavlja inženiring, gradbene in vzdrževalne storitve za konvencionalno energetiko in procese v različnih industrijskih panogah.
- Elmont zagotavlja stalno podporo pri vzdrževanju električne opreme.
- SIPRO inženiring prinaša rešitve za načrtovanje in vodenje projektov, tehnologijo in podporo pri razvoju produktov ter številne druge storitve.
 
"Partnerstva nam bodo omogočila tesno sodelovanje z vodilnimi lokalnimi dobavitelji pri zagotavljanju najvišjih mednarodnih standardov kakovosti, varnosti in zanesljivosti v Sloveniji in Evropi," je dejal Elias Gedeon, višji podpredsednik za poslovne operacije pri družbi Westinghouse Energy Systems.
 
Westinghouse Electric Company je vodilna družba na področju jedrske energije na svetu ter dobavitelj produktov in tehnologij za jedrske elektrarne. Ker se industrija jedrske energije nenehno razvija, se Westinghouse osredotoča na pomoč strankam pri doseganju ciljev zmanjševanja izpustov ogljika, hkrati pa zagotavlja inovativne tehnološke rešitve, ki odgovarjajo spreminjajočim se potrebam po energiji.

Vir: Studio Marketing International
« Nazaj na seznam
»