Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obnova kuhinje in ostalih prostorov v Tončkovem domu se zaključuje

Objavljeno: Sreda, 06.05.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Tonckov dom na Lisci, novo stresje (3)

Obnovi ostrešja Tončkovega doma je sledila še ureditev notranjih prostorov doma za gostinsko delovanje.

V Tončkovem domu na Lisci, ki je zaradi obnove notranjih prostorov zaprt od letošnjega 1. februarja, se v teh dneh zaključuje obnova več kot 40 let stare kuhinje, točilnega dela in posebne spominske sobe.

V obnovi, ki poteka v okviru projekta »Ribe na naravovarstvenem območju«, se preurejajo celotni pritlični prostori doma s povezavami v zgornje nadstropje. Nova, sodobnejša kuhinja bo omogočala tudi pripravo rib, spominska soba bo spremenjena v stalen razstavno izobraževalni prostor. Montaža opreme kuhinje ter dokončna ureditev ostalih prostorov bo zaključena do 10. maja. Novi najemnik Tončkovega doma bo v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje pričel z delom 22. maja. Celotna vrednost obnove je 198.857,50 evra in v višini 106.178,30 evra je sofinancirana s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

V bližini Tončkovega doma je potekalo tudi rušenje dotrajanih depandans, kjer je začasno postavljen kontejner za potrebe skladiščenja materiala, na parkirnem prostoru pa je urejeno tudi postajališče za avtodomarje, kjer je mogoč priključek na elektriko ter točenje pitne in izpust odpadne vode.

S. R.
« Nazaj na seznam