Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obravnava strank in informacije za uporabnike storitev javne službe AJPES v času epidemije

Objavljeno: Sreda, 21.10.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
tabla ajpes (1)
AJPES tudi v času epidemije posluje nespremenjeno, zagotavlja uradne ure in je po telefonu na voljo ves poslovni čas. Dodatne informacije in pomoč pri oddaji vlog ter podatke o stanju, v kateri se nahaja zadeva, lahko stranke oz. uporabniki storitev pridobijo po telefonu v izpostavah AJPES ali pošljejo elektronsko sporočilo na info@ajpes.si.

Zaradi preprečevanja okužb s COVID-19 AJPES svetuje strankam in uporabnikom storitev, da javne storitve AJPES, če je možno, opravijo elektronsko preko portala https://www.ajpes.si/, registracijske postopke samostojnih podjetnikov (s. p.) pa preko portala SPOT http://evem.gov.si/info/sistem-spot/. Vloge za registracijo samostojnega podjetnika (s. p.) lahko oddajo od doma, če razpolagajo s kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP), pooblastila za postopke e-VEM pa pošljejo po redni pošti na pristojne izpostave AJPES.

AJPES predlaga, naj uporabniki storitev omejijo obiske na izpostavah AJPES in presodijo o nujnosti posamezne storitve neposredno na izpostavah AJPES oziroma osebno opravijo le najnujnejše storitve. Pri preprečevanju okužbe s koronavirusom velja preventiva kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal: redno umivanje rok z vodo in milom, razkuževanje rok, skrb na higieno kašlja, uporaba zaščitne maske, merjenje telesne temperature in obvezno upoštevanje ukrepov in priporočil NIJZ.

Vir: AJPES Krško
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

11.11.2020 | Redakcija

File postrvi z bučnimi semeni

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast