Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlična novica: zbiranje najav za podjetja, ki jih zanima vajeništvo za strojnega mehanika

Objavljeno: Sreda, 24.01.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO
Andreja-Sever-GZS

Andreja Sever iz GZS Slovenija

KRŠKO – V Krškem sta potekala dva dogodka, ki sta pomenila nov, odločen korak k razširjanju vajeništva v regiji in s tem Sloveniji. V tem trenutku se že zbirajo t. i. najave vajeniških učnih mest pri podjetjih.

V sodelovanju ŠC Krško-Sevnica, GZS Območne zbornice Posavje in Območne obrtne-podjetniške zbornice Krško sta 23. januarja potekali dve predstavitvi vajeniškega načina izobraževanja in predstavitev vajeniške oblike programa strojni mehanik, ki ga je pridobil ŠC Krško-Sevnica.

Joze-Pavlovic

Jože Pavlovič, ravnatelj

Prva delavnica je bila namenjena ravnateljem in svetovalnim delavcem osnovnih šol Posavja, ki se jih je v sejni sobi občine Krško zbralo veliko število. Popoldan pa je predstavitev potekala na sedežu območne GZS za podjetja, ki bi kot delodajalci lahko ponudili vajeniška mesta znotraj novega vajeniškega programa strojni mehanik.

Pot do odobrene vajeniške oblike programa strojni mehanik je bila dolga in dokaj trnova, a pomembni so rezultati in spodbudna priložnost za podjetja v regiji in izven, da popolnijo kadrovske vrzeli s pomočjo kadrov, ki jih bodo preko vajeništva »vzgojili« tudi v specifični smeri potreb svojega podjetja.

Po pozdravu Darka Goriška iz GZS, je predstavitev prevzela odgovorna za razvoj kadrov in izobraževanje pri GZS, Andreja Sever.

Slovenija, ki je že leta 2013 podpisala t.im. evropsko zavezništvo za vajeništvo, je začela v lanskem šolskem letu po Sloveniji tudi dejansko udejanjati vajeniške programe, ki so nekakšni hibridi med sistemom, ki jih poznajo nemško govoreče države in klasičnim šolskim programom strokovnih šol. Cilj vajeništva je jasen: lažji prehod mladih iz šole v gospodarstvo, pri čemer poleg mladih, ki se poklicno socializirajo, vsekakor pridobijo tudi podjetja, saj mlade izučijo za svoje specifične dejavnosti in se z njimi tesneje povežejo.

Vajeništvo je posebna priložnost za podjetja

Podjetjem se je priložnost zdela zelo zanimiva, saj je strojni mehanik izredno širok kader. Dejstvo je, da z odločitvijo za sodelovanje v programu vajeništva prevzamejo od 50 – 60% izobraževanja vajenca pri sebi v podjetju, to pomeni cca. 22 tednov v šolskem letu, ostali kurikulum se odvija v ŠC Krško – Sevnica. Na kratko: vajenec ima status dijaka, kar pomeni, da vajenec ni zaposlen v podjetju.

Podjetje vajencu zagotovi mentorja, program traja 22 tednov, sklene se vajeniška pogodba za max. 36 ur na teden (ki sicer za vajenca ni zavezujoča za nadaljnjo zaposlitev), vajencu se izplačuje le nagrada (od 250 € naprej), pred začetkom dela pa delodajalec krije še zdravniški pregled in usposabljanje varnosti pri delu. Stroške prehrane in poti na delo bo povrnila država.

Poleg tega bodo podjetja, ki bodo vstopila v program do leta 2021 pridobila še subvencijo v znesku cca. 2000 evrov za 3 leta izobraževanja.

»Navsezadnje se podjetjem vložek v vajenca ne zdi tako velik, če upoštevate, da bi morali nekoga, ko bi prišel redno delat k vam, v vsakem primeru primerno izobraziti in vanj vložiti tako čas, znanje kot sredstva, zdaj pa vse to narediti preko programa vajeništva,« je glede na izkušnje z že uspešno trajajočimi programi vajeništva po Sloveniji odgovarjala Severjeva.

Strojni mehanik – na željo gospodarstva

Spomnimo, da je strokovni svet že osnovni program strojni mehanik na ŠC Krško – Sevnica »obudil« in potrdil na željo gospodarstva. Jože Pavlovič, ravnatelj  Srednje strokovne in poklicne šole Krško, je zbranim na hitro predstavil usmeritev šole, dobro sodelovanje z gospodarstvom tudi v odprtem kurikulumu in odločne akcije zbiranja podpore v okolju, ki je pripeljala do uspeha, da je tudi vajeniška oblika programa strojni mehanik sedaj dejansko na voljo podjetjem, da jo izkoristijo in si izobrazijo najbolj ustrezen kader za uresničevanje svojega prihodnjega razvoja.

Kdor prvi pride, prvi melje

Kot sta tekom prve in druge delavnice poudarila Darko Gorišek iz Območne zbornice GZS Posavje in Janja Starc iz Območne obrtne-podjetniške zbornice Krško, pa je sedaj žogica na podjetjih, da čim prej zgrabijo priložnost in vstopijo v vajeniški program.
To naredijo tako, da izpolnijo poseben obrazec: Najava učnih mest, ki ga dobijo na obeh omenjenih organizacijah.

gzs-najava

Najprej morajo podjetja najaviti učna vajeniška mesta s pomočjo posebnega, a ne zahtevnega obrazca. Tega dobijo na območnih zbornicah. Pomembno pa je, tako Severjeva,da se podjetja za to odločijo čim prej in bo že do informativnih dnevov jasno, kakšna je situacija glede vajeniškega programa

O vseh nadaljnjih postopkih, izobraževanjih za mentorje in drugih podrobnostih lahko informacije podjetja dobijo iz prve roke od zaposlenih na GZS in OOZS, saj so ravno te zbornice tiste, ki pomagajo pri ugotovitvi in zagotovitvi potrebnih pogojev in verificirajo vse postopke, ki vas bodo pripeljali do vajeniških mest v vaših podjetjih (zadovoljivi pogoji v poslovni enoti, ustrezna usposobljenost mentorja in drugo).

Predhodno zanimanje za ta program je bilo zelo očitno in so ga podjetja potrdila s podpisi, sedaj pa mora regija dokazati resnost še z dejanskimi najavami učnih mest.

M. M.
« Nazaj na seznam