Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Petr Domin na čelu papirnice Vipap Videm Krško

Objavljeno: Torek, 11.02.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
B12T5755

Petr Domin

Delničarji  podjetja Vipap Videm Krško so novembra 2019 za predsednika uprave in izvršnega direktorja imenovali Petra Domina. Pred tem je od oktobra 2016 podjetje vodila Jožica Stegne.

"Moja naloga je zagotoviti nadaljnji razvoj podjetja, pripraviti strategijo, ki vodi h krepitvi tržnega položaja v srednji in jugovzhodni Evropi ter povečati dobičkonosnost podjetja,'' poudarja Petr Domin, novi izvršni direktor podjetja Vipap Videm Krško. "Vipap je lani praznoval 80-letnico delovanja. Ko bodo naši nasledniki praznovali stoletnico, želim, da potrdijo, da smo dobro opravili svoje delo," dodaja Domin. Novi lastnik družbe je skupina vlagateljev RIDG Holding, ki je papirnico lani novembra kupila od češkega Ministrstva za finance, lastnika 96,5 % delnic.

Petr Domin se je leta 1990 kot operater pridružil podjetju Jipap, ki je kasneje postalo del skupine Huhtamaki. Konec leta 2018 je zapustil Huhtamaki kot izvršni podpredsednik divizije za embalažo iz vlite vlakninske snovi. V času svojega mandata je opravljal funkcijo izvršnega direktorja za Češko republiko (2005 do 2006), Norveško (2006 do 2008) in Severno Irsko (2008 do 2009). Domin je ustvaril sistem ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI) proizvodnje, ki se je pozneje razširil v celotni diviziji skupine Huhtamaki. Kot izvršni direktor evropske divizije za embalažo iz vlite vlakninske snovi je oblikoval sistem poklicnega razvoja in izobraževanja zaposlenih. Na položaju izvršnega podpredsednika je osebno vodil uvedbo družbene odgovornosti podjetja in bil odgovoren za poslovno strategijo podjetja Huhtamaki Oy.

Petr Domin (53 let) je poročen in ima štiri otroke. Diplomiral je iz področja papirne in celulozne tehnologije na Univerzi v Pardubicah in leta 2005 magistriral na Univerzi Nottingham Trent. V prostem času uživa v športu. Poleg atletike ima rad tudi golf in gleda reli dirke, pri katerih je kot sovoznik sodeloval na tekmovanjih češkega prvenstva. "Pri športih, s katerimi se ukvarjam, vedno iščem nekaj, za kar me lahko ta dejavnost navdihuje pri vodenju ljudi in podjetja," pravi Petr Domin in dodaja: "Na reliju sovoznik in voznik tvorita ekipo. Eden brez drugega ne moreta zmagati na dirki, hkrati pa si morata popolnoma zaupati, da bo vsak od njiju natančno opravil svoj del naloge. Točno tako delam s svojo ekipo v podjetju."

Vir: Vipap Videm Krško
« Nazaj na seznam