Časopis za pokrajino Posavje
29.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Pika na i« letošnjih Dnevov podjetniških priložnosti

Objavljeno: Sreda, 15.03.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_4871
Včeraj je v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, potekalo še zadnje podjetniško druženje v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti. Gostili smo dva odlična predavatelja in motivatorja.

Najprej nam je Matija Goljar skozi primere predstavil  različne podjetniške zgodbe, ki so jih uresničili dijaki različnih srednjih šol. Podal nam je ključna navodila in korake za samostojno podjetniško pot ter nam na preprost in razumljiv način sporočil bistvo podjetništva.  Matija je tudi vodja  Ustvarjalnika, podjetniškega peskovnika, v okviru katerega delujejo podjetniški krožki in voditelj oddaje o podjetništvu "Štartaj Slovenija".

Svojo zgodbo nam je predstavil tudi Davor Podbevšek. Njegova podjetniška pot je iz hobija prerasla v resen posel, ki ga opravlja s srcem in dušo. Njegova blagovna znamka »Barba sol« je s pomočjo družine in oddaje Štartaj Slovenija postala prepoznavna in presegla vsa njegova pričakovanja. Vsem prisotnim je podelil svoje pozitivne izkušnje in različne, nekoliko manj prijetne, prigode na svoji podjetniški poti.

Odprtost dostopnost in preprostost predavateljev, so ustvarili dodano vrednost podjetniškemu srečanju. Svoje pa so dodali tudi udeleženci predavanja, saj so se na prihod »izkušenih mačkov« pripravili in s seboj prinesli primere svojih podjetniških idej. Srečanje je preraslo v izmenjavo kontaktov in mreženje, kar organizatorji srečanj spodbujamo.

Letošnje Dneve podjetniških priložnosti smo torej zaključili, z mislimi pa smo že pri novih projektih. Veseli bomo tudi vaših pobud in predlogov na: info@pcbrezice.si.
 
Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte