Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podelili jubilejna priznanja OOZ Sevnica

Objavljeno: Torek, 24.12.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
OOZ Sevnica, jubilanti skupinska

Letošnji jubilanti in jubilantke OOZ Sevnica s predsednikom sevniške območne obrtno-podjetniške zbornice

V sevniški kulturni dvorani se je 13. decembra odvijalo tradicionalno prednovoletno srečanje članic in članov Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, na kateri so tudi tokrat podelili jubilejna priznanja in plakete članicam in članom za dolgoletno jubilejno neprekinjeno opravljanje dejavnosti.

PRIZNANJA IN PLAKETE

Priznanje za 15 let neprekinjenega opravljanja dejavnosti so prejeli: Vesna Bajc, Mihaela Hočevar, Anton Jošt, Jure Kajič, Marko Krajnc, Jože Rupar, Vincenc Mlinarič, Rajmund Ramovš, Dominik Špan in Zinka Žgajnar. Prejemniki bronaste plakete za 20 let neprekinjenega opravljanja dejavnosti so bili: Alojz Cerjak, Aleksander Špan in Miroslav Mirtelj. Prejemniki srebrne plakete za 25 let neprekinjenega opravljanja dejavnosti so bili: Jože Erman, Srečko Kus, Alojzij Pavkovič, Anton Prah, Rajko Šplajt, Damjan Blaznik, Jože Hočevar, Marjan Imperl, Milan Jager, Roman Kozinc in Damijan Kreže, Janez Lisec, Polonca Močnik, Jožef Mrgole, Matjaž Prah, Andrej Prijatelj, Anton Skubic, Janko Mesinger in Breda Drenek Sotošek. Zlate plakete za 30 let neprekinjenega opravljanja dejavnosti so prejeli: Jože Kozinc, Vera Šalamon, Drago Zupana in Miran Zupan. Prejemnik diamantne plakete za 40 let neprekinjenega opravljanja dejavnosti je postala Martina Lipar, jubilejno plaketo za 50 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti pa je prejela Silva Fric Porenta, ki se je zahvalila v imenu vseh prejemnic in prejemnikov priznanj.

Jubilejna priznanja je podelil predsednik sevniške območne obrtno-podjetniške zbornice Alojz Tuhtar s sekretarko zbornice Anito Pečnik.

»KORENINE« OBRTNO-PODJETNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE V ZVEZI ZDRUŽENJ SAMOSTOJNIH OBRTNIKOV SLOVENIJE

»Letos je 7. decembra minilo 50 let od ustanovitve Zveze združenj samostojnih obrtnikov Slovenije, predhodnice današnje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Osrednja slovesnost v počastitev jubileja se je odvijala v Grand hotelu Union v Ljubljani, na njej pa so izbrali tudi obrtnika leta, podjetnika leta, najstarejšega obrtnika leta ter podelili mojstrske diplome. Za 50 let uspešnega delovanja in prizadevanja za malo gospodarstvo je predsednik RS Borut Pahor zbornico odlikoval z državnim odlikovanjem – redom za zasluge,« je predstavil začetke delovanja Obrtno- podjetniške zbornice Slovenije moderator dogodka Oskar Zoran Zelič ter na oder povabil predsednika zbornice Branka Meha. Le-ta je v uvodnem delu svojega govora izpostavil pomen močne in številčne zbornice, katere cilj je še vedno »pomagati podjetnikom in obrtnikom, da bodo lažje delali«. Povabilu se je odzval tudi državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Franc Vesel, ki deluje na področju malega gospodarstva in njegova pozornost je usmerjena na izboljševanje položaja obrtnikov ter podjetnikov. Navzoče sta nagovorila še predsednik sevniške območne obrtno-podjetniške zbornice Alojz Tuhtar in župan Srečko Ocvirk.

S skladbo Jingle bells je zbrane v sevniški kuturni dvorani popeljal v bližajoče se praznične dni sedmošolec Patrik Prijatelj iz Podboršta pri Šentjanžu, ki se zadnja tri leta uči diatonično harmoniko pri harmonikarju Toniju Sotošku, a kaže tudi zanimanje za delo v družinskem gradbenem podjetju GMP Prijatelj, ki letos obeležuje 25 let delovanja. Zaključek večera je oblikoval s stand up komedijo Tadej Toš, ki ga je moderator napovedal z besedami: »Toša poznamo. Vemo, da govori hitro in veliko. Vemo, da njegov dolgi jezik ne prizanaša nikomur - niti njemu samemu ne. Tudi tokrat bo tako, čeprav pravi, da mesec december ni čas za ’špikanje’, ampak čas za božanje …«

S. R., foto: Foto Asja
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito