Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podjetja Resistec, Athos in Metaltec prejela certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

Objavljeno: Petek, 21.10.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
ekvilib-podelitev-173 – kopija

Vodja splošne službe Maša Lileg Senica s podeljevalcema

Revizorski svet Inštituta Ekvilib je 6. septembra 2022 sprejel sklep o podelitvi pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec podjetjem RESISTEC UPR d.o.o.&Co.k.d., ATHOS Elektrosistemi d.o.o. in METALTEC d.o.o. za področje MEDGENERACIJSKEGA SODELOVANJA.

Slavnostna podelitev certifikatov Družbeno odgovoren delodajalec je potekala 27. septembra 2022 v Grand Hotelu Union v Ljubljani, kjer je bilo podeljenih 62 pristopnih certifikatov in en krovni certifikat. V postopek pridobivanja certifikata Družbeno odgovoren delodajalec je bilo od leta 2020 vključenih že 200 družbeno odgovornih delodajalcev s področja javnega in zasebnega sektorja.
ekvilib-podelitev-188

Skupinska slika prejemnikov certifikata DOD


 
Certifikate sta podeljevala Gašper Zakrajšek, vodja projekta Družbeno odgovoren delodajalec z Ekvilib Inštituta, in častna gostja Katja Rihar Bajuk, generalna direktorica direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela. 
 
ekvilib-podelitev-90

Bela dvorana Grand Hotela Union

V imenu podjetij Resistec, Athos, Metaltec je certifikate podjetij prevzela Vodja splošne službe Maša Lileg Senica, ki se je slavnostne podelitve udeležila skupaj s sodelavko Moniko Fišter.

V podjetjih Resistec , Athos, Metaltec družbeno odgovornost razumemo kot poslanstvo, ki v ospredje postavlja človeka in naravne vire ter tako pomembno sooblikuje naše medsebojne odnose in okolje, v katerem živimo in delujemo.
 
Prejem pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec je predvsem formalna potrditev podjetniških vrednot ter družbeno odgovornega delovanja, kajti več ukrepov tako s področja organizacijskega upravljanja, usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, varnosti in zdravja pri delu, kot tudi ukrepov s področja medgeneracijskega sodelovanja, smo v podjetju že izvajali in jih nameravamo nadgrajevati še naprej. Nadaljnje aktivnosti podjetij bodo tako usmerjene v pridobitev krovnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec.
 
Vir: RESISTEC UPR d.o.o.& Co. k.d., ATHOS Elektrosistemi d.o.o. in METALTEC d.o.o.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte