Časopis za pokrajino Posavje
6.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podjetje Preis načrtuje nove širitve in zaposlitve

Objavljeno: Ponedeljek, 12.12.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN7146

V podjetju Preis so pripravili dan odprtih vrat, ki se ga je udeležilo večje število zainteresiranih, nekateri so pripeljali tudi otroke.

V minulem petkovem dopoldnevu je potekala otvoritev dveh novih proizvodnih hal na skupni površini 1.600 m2 (celotna pokrita površina delovnih prostorov znaša znaša okoli 7.000 m2), v soboto dopoldan pa so se mnogi Sevničani in Sevničanke odzvali povabilu k ogledu notranjih prostorov podjetja Preis, ki pod tem imenom v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. V podjetju, ki raste in širi prozvodnjo na temeljih nekdanjega podjetja Strojna tovarna Trbovlje, izdelujejo velika ohišja za transformatorje. 99,9 % izdelkov ustvarijo za izvoz.

DSCN7190

Le v slabih šestih mesecih je bila zgrajena nova proizvodna hala, ki jo je mogoče opazovati tudi pri sprehodu ob reki Savi.

Podjetje je od leta 1996 v lasti avstrijske družine Jägersberger, ki v prihodnjih letih načrtuje dodatne širitve – prihodnje leto bodo začeli z gradnjo nove poslovne stavbe v velikosti 800 m2  in večjim parkiriščem, v tretjem naložbenem letu pa nameravajo posodobiti še linijo za izdelavo transformatorskih ohišij za lokomotive. Vrednost investicij med leti 2016 in 2018 v sevniško podjetje naj bi se gibala okoli sedem milijonov evrov in z njimi naj bi raslo tudi število zaposlenih. Trenutno je v sevniški enoti redno zaposlenih okoli 180 ljudi, ki v glavnem prihajajo iz domačega, sevniškega okolja, zaradi novogradnje pa naj bi v prihodnjih mesecih dobilo zaposlitev še 50 novih, sodelujejo pa tudi z okoli 100 kooperanti.

Kader, ki ga trenutno najbolj potrebujejo, a ga je težko najti, je varilec. Ob tem je vodja projektov v podjetju, Sevničan Boris Mirt menil, da bi bila uvedba dualnega, vajeniškega sistema izobraževanja, kakršnega imajo v Avstriji in v Nemčiji, tudi v Sloveniji dobrodošla.

S. R., foto: L. M., S. R.
« Nazaj na seznam