Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Podjetje Vrata Deržič namenu predalo nov poslovno-proizvodni objekt

Objavljeno: Nedelja, 19.06.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
vrata_derzic_otvoritev_novih_proizvodnih_prostorov (49)

Z vstopom direktorja Rudolfa Deržiča, župana Ivana Molana in župnika Mateja Užmaha skozi vhodna vrata je bil objekt tudi uradno predan namenu.

V petek je podjetje Vrata Deržič na Velikem Obrežu, ki je z leti postalo največji slovenski proizvajalec požarnih vrat, pripravilo slovesno otvoritev novega poslovno-proizvodnega objekta, na katero so povabili izvajalce del na objektu, poslovne partnerje, goste, prijatelje, sorodnike in nastopajoče.

Direktor podjetja Rudolf Deržič, ki je človek z vizijo in jasnimi cilji, kot ga je predstavila povezovalka Anja Deržič, je v nagovoru zbranim dejal, da so 15. 8. 1995 začeli pisati posebno poglavje v družinski knjigi, saj so se odločili za svojo podjetniško pot in ustanovili družinsko podjetje. »Začeli smo v majhni garaži kar na domačem dvorišču. Takrat nismo vedeli, kam nas bo poslovna pot vodila. Z nakupom sosednjih zemljišč se je odprla možnost širjenja. In danes, 27 let kasneje, stojimo pred novim poslovno-proizvodnim objektom, moderno opremljenim in tehnološko dovršenim,« je povedal.
vrata_derzic_otvoritev_novih_proizvodnih_prostorov (19)

Nov poslovno-proizvodni objekt podjetja Vrata Deržič

Za gradnjo so se po njegovih besedah odločili, ker jih obiskujejo delegacije iz raznih koncev sveta, zato so potrebovali prostore, da jih lahko sprejmejo. Objekt so opremili z različnimi izvedbami njihovih vrat, da jih lahko predstavijo potencialnim strankam. Navedel je, da so gradbeno dovoljenje pridobili v marcu 2020 in kmalu pričeli s pripravljalnimi deli. Z gradbenimi deli so pričeli v juniju istega leta, v maju 2021 so že preselili laser in začeli s proizvodnjo v novih prostorih. Kasneje so preselili tudi poslovni del. Uporabno dovoljenje so dobili 20. maja letos.

Imajo svojo sončno elektrarno

vrata_derzic_otvoritev_novih_proizvodnih_prostorov (70)

Deržičevi imajo svojo sončno elektrarno.

Deržič je še omenil, da so z lastnim znanjem izdelali dvoosni sledilnik sonca in postavili prvo sončno elektrarno kar doma. Sledilnike so postavili tudi v Avstriji, na Hrvaškem, v Idriji, Krškem in Pišecah. Prav tako so uredili deponijo v neposredni bližini in nanjo postavili ranč, saj so iz Belgije pripeljali novo pasmo krav, postavili kmetijska poslopja in elektrarno, tako da jim kmetija danes zagotavlja samooskrbo in neodvisnost. Dejal je še, da na trgu ponujajo vrata, ki so hkrati požarna, zrakotesna, protivlomna in radiološka. Za železniške in avtocestne predore izdelujejo vrata iz nerjaveče pločevine, ki kljubujejo težkim in zahtevnim pogojem v predorih. Nudijo tudi kovinska vrata, ki so odporna na ekstremne vremenske razmere, njihov glavni proizvod pa so požarna krila, kovinska požarna drsna avtomatska vrata, kovinski podboji in protipoplavna vrata. S svojimi proizvodi opremljajo tudi bolnišnice, predvsem operacijske in rentgenske prostore, uspešno sodelujejo tudi z raznimi gradbenimi podjetji, mizarskimi delavnicami in trgovinami. Povpraševanje prihaja iz različnih koncev sveta, od Katarja in Španije do Turčije in Bangladeša. Omogočajo tudi opravljanje prakse dijakom iz srednjih šol v Krškem in Novem mestu ter imajo dva kadrovska štipendista, je navedel Deržič in še dodal, da so v letu 2020 proizvodnjo posodobili z optičnim laserjem, avtomatskim dvigalom za nalaganje in razlaganje pločevine, avtomatsko robotsko peskalno komoro ter CNC-krivilnimi stroji. »Naš cilj je postati vodilni proizvajalec specialnih vrat. Da bomo to lahko dosegli, je nenehno investiranje v opremo, digitalizacijo in izobraževanje zaposlenih nujno potrebno,« je še zaključil direktor podjetja Vrata Deržič.
vrata_derzic_otvoritev_novih_proizvodnih_prostorov (42)

Skupen nastop MoPZ Kapele in VS Aria


Brežiški župan Ivan Molan je ob tej priložnosti podjetju podelil občinsko plaketo, rekoč, da občina podjetjem, kot je Vrata Deržič, s sprejemi oz. dopolnitvami prostorskih planov omogoča širitev proizvodnje, saj je po njegovem pomembno, da imajo tudi obrtniki, ki niso v obrtnih oz. industrijskih conah, možnost, da se razvijajo. V odsotnosti je za novo pridobitev podjetju čestital tudi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice Janko Hrastovšek, nove prostore pa je blagoslovil dobovski župnik Matej Užmah. Z vstopom direktorja, župana in župnika skozi vhodna vrata je bil objekt tudi uradno predan namenu, za njimi so se skozi nove prostore sprehodili še vsi ostali.

Otvoritev so popestrili sekstet Gasilskega pihalnega orkestra Loče, Moški pevski zbor Kapele pod vodstvom Katje Bogovič in Vokalna skupina Aria. Zaključek je potekal v proizvodnih prostorih, kjer je Stara gostilna Krulc pripravila pogostitev iz mesnih jedi, pridelanih na Deržičevi kmetiji.

R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki