Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poiščite strast in ji sledite

Objavljeno: Nedelja, 21.04.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Poiščite strast in ji sledite

Konkretni pogovori na kariernem sejmu

Zaposlitveno podjetje MojeDelo.com z regionalnimi sejmi po Sloveniji dokazuje, da je to dober način povezovanja podjetij in kandidatov za delo v določeni regiji. V Novem mestu so 18. aprila drugič organizirali Karierni sejem, kjer se je od 10. ure dopoldne na Univerzi trlo ljudi, ki si želijo službe ali pa iščejo novo kariero. Obiskovalce sta navdušila tudi pogovora s 'frontmanom' skupine Dan D Tomislavom Jovanovićem - Tokacem in operno pevko Ireno Yebuah Tiran. Domačina, ki delata tisto, kar sta si želela.

Poiščite strast in ji sledite

Izpolnjevanje podatkov

Uspešna podjetja so iskala nove kandidate

23 podjetij, med njimi: Krka, d.d., I.H.S, d.o.o., Treves, d.o.o., Revoz, d.d., Belimed, d.o.o., HOFER trgovina, MERKUR trgovina, Akrapovič, d.d., Adria Mobil, d.o.o., LIVAR, d.d in ostali (http:// http://kariernisejem.com/karierni-sejem-novo-mesto-2019-razstavljavci/) so na stojnicah sprejemali življenjepise in se podrobno pogovarjali z iskalci zaposlitve. Nekateri izmed iskalcev zaposlitve so nam povedali, da je to najboljši način, da se predstavijo podjetjem in dobijo konkretne informacije o odprtih delovnih mestih.

Vedno v iskanju novih priložnosti

"Trg dela je izjemno dinamičen, zato je treba imeti ves čas odprte oči za nove priložnosti," je povedala vodja marketinga na MojeDelo Maruša Grah. "Vedno znova smo presenečeni nad odzivom na sejmih, tako med podjetji, ki vneto iščejo nove kadre, kot nad številom tistih, ki iščejo novo kariero. Sodobni iskalci zaposlitve imajo radi vse karte v svojih rokah in veseli smo, da jim to lahko ponudimo na naših kariernih sejmih."

Poiščite strast in ji sledite

Tokac v pogovoru z Alenko Kesar

Navdihujoča Tokac in Irena Yebuah Tiran

Ker pri organizatorju Kariernega sejma, zaposlitvenem portalu MojeDelo.com, trdno verjamejo, da je za kariero treba nenehno aktivno skrbeti, so v okviru dogodka organizirali pogovora z dvema karierno zanimivima posameznikoma, Tomislavom Jovanovićem - Tokacem, pevcem skupine Dan D, in operno pevko Ireno Yebuah Tiran. Tokac, ki se je iz Karlovca v Novo mesto preselil po začetku vojne 1991, je povedal, da ga je vedno zanimala glasba. Kot najstnik je že v 80. letih igral v raznih rock skupinah. Igrali so razne priredbe, z eno od skupin pa je celo posnel album z avtorsko glasbo. V Novem mestu je našel nove prijatelje, nova poznanstva in kmalu tudi svoje glasbene prijatelje, s katerimi je ustanovil eno najbolj znanih glasbenih skupin Dan D.

"Trajalo je deset let, da smo postali uspešni. V tem času smo vadili, pisali pesmi, izdali dva albuma. Skoraj smo že obupali, ker se nismo uspeli prebiti, potem pa smo vse moči strnili v tretji album in se je zgodilo. Imeli smo kar šest hitov s tega albuma in tako se nam je odprlo. Zato pravim, da je treba biti vztrajen, da je treba slediti tistemu, v kar verjameš in glede česar si strasten."

Poiščite strast in ji sledite

Irena Yebuah Tiran

Tokac je v odkritem intervjuju, ki ga je imel z Alenko Kesar, povedal, da nima glasbene izobrazbe, a za seboj nešteto vaj in nastopov ter predvsem neskončno veliko ljubezni do ustvarjanja glasbe. Zdaj se s skupino pripravljajo na veliki koncert, ki ga bodo imeli maja v Križankah. Nasmejana Irena Yebauh Tiran je izšolana operna pevka, ki je svojo izobrazbo pridobila v Avstriji. Ko so ji v glasbeni šoli svetovali, naj se začne ukvarjati s petjem, je potrebovala le nekaj ur pri učiteljici petja, pa je vedela, da bo to njena pot. Tudi njej se zdi pomembno, da v življenju delaš tisto, kar imaš rad, saj je potem tudi v težjih časih lažje. "Meni gre beseda kariera na živce. Preveč spominja na stremenje po še in še. Vsak izbere svojo pot, in če je ob tem srečen, je to uspešna, bogata kariera. Lahko nastopaš po vsem svetu in si osamljen, pa kariera ni vredna nič," je povedala Irena in dodala, da je srečna, da lahko ustvarja in preživlja čas s tistimi, ki jih ima najraje.

Alenka Kesar, Adrema d.o.o, foto: Klavdija Žitnik
« Nazaj na seznam