Časopis za pokrajino Posavje
23.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

POK sejem 2016

Objavljeno: Sobota, 15.10.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
pok_2016_sobotno_dogajanje53

Na letošnjem POK sejmu je razstavljalo več kot 90 ponudnikov.

V Športni dvorani Brežice se je v soboto in nedeljo odvijal 6. Podjetniško-obrtni in kmetijski (POK) sejem, ki ga je s prerezom traku odprl brežiški župan Ivan Molan. Organizator, ZPTM Brežice, je oba dneva poskrbel za pestro sejemsko in obsejemsko dogajanje, na sejmu se je predstavilo več kot 90 razstavljavcev, večinoma iz Posavja.

pok_2016_sobotno_dogajanje3

6. POK sejem je odprl župan Ivan Molan.

Kot je Molan dejal ob otvoritvi sejma, se na občini že nekaj let trudijo spodbujati podjetništvo, ena od idej za promocijo podjetništva je bila ponovna organizacija POK pred šestimi leti, ki je do današnjega dne postal tradicionalen in je dosegel svoj namen. Župan je omenil, da je po analizah brežiška občina postala ena od aktivnejših na področju podjetništva, še bolj pa ga veseli interes po nakupu parcel v OC Dobova, ki so jo letos komunalno opremili. Investitorjem v obrtne in industrijske cone občina tudi pomaga s spodbudami in subvencijami.

pok_2016_sobotno_dogajanje5

Vokalna skupina Aria med nastopom

Na polno zasedenem sejemskem prostoru so si lahko obiskovalci ogledali in kupili oz. se kako drugače povezali s ponudniki vseh vrst, tako da je bil sejem, kot poudarjajo organizatorji, predvsem odlična poslovna in družabna priložnost za vse ponudnike in kupce ter celovito predstavitev izdelkov in storitev.

Za obiskovalce so bila na voljo sejemska vinska klet in pivoteka ter sejemska kuhna, za najmlajše otroška igralnica z delavnicami in animacijami, na ploščadi pred dvorano so razna turistična društva v sobotnem dopoldnevu kuhala županov golaž, ki so ga lahko obiskovalci tudi poskusili - najboljšega so skuhali v TD Kapele -, na glavnem odru pa so se zvrstili razni nastopi, uvod je tako pripadel Vokalni skupini Aria iz Dobove, Maja Pirc je zaplesala na drogu, Ritem vodovodarji pa so na cevi in kable odigrali nekaj svojih priredb najbolj znanih melodij. Poleg omenjenih se je oba sejemska dneva odvilo še veliko drugih nastopov in ostalega zanimivega dogajanja.

R. R.
« Nazaj na seznam