Časopis za pokrajino Posavje
31.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poslovne ideje predstavila 4. skupina projekta PVSP

Objavljeno: Sreda, 28.09.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN5067

Udeleženke in udeleženci letošnje druge skupine projekta Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče z mentoricami, direktorjem RRA Posavje, predstavnico ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo ter radeškim županom.

RRA Posavje s projektom »Podjetno v svet podjetništva (PVSP) za občino Radeče 2016« v okviru programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013–2018 omogoča posameznikom in posameznicam, da razvijajo svoj osebni potencial ter uresničijo lastno poslovno idejo.

DSCN5018

Za prijeten uvod v zaključno predstavitev poslovnih idej v okviru projekta PVSP so poskrbeli udeleženci programa - Rok Železnik, Nuša Mesar in Lucijan Lipovšek.

Projekt, ki ga financira Ministrstvo za gospodarstvo in tehnologijo, je namenjen spodbujanju podjetniške dejavnosti in ustvarjanju novih delovnih mest. V letošnjem septembru v okviru omenjenega programa zaključuje v Radečah s štirimesečnim usposabljanjem že četrta skupina, ki je tokrat nekoliko manjša od preteklih.

V torkovem dopoldnevu je v razstavnem prostoru radeškega doma kulture po prijetnem glasbenem uvodu svoje poslovne ideje predstavilo sedem udeleženk oz. udeležencev.

Sašo Obolnar je predstavil idejo o načrtovanju sonaravnih čistilnih sistemov s poudarkom na zadrževanju vode in njeni ponovni uporabi. Lea Hohkraut bi želela v Radečah odpreti slaščičarno, saj v kraju tovrstne ponudbe trenutno ni. Nuša Mesar ugotavlja, da so vse bolj iskani turistični vodiči za turiste s Kitajske, zato razmišlja o prevajanju iz kitajšine v slovenščino ter o turističnem vodenju. Majda Rotovnik bo nudila kvalitetne računovodske storitve predvsem za manjša podjetja in zasebnike. Lucijan Lipovšek se bo posvečal klasični in športni masaži, kar bi čez nekaj časa razširil še na druge vrste masaž. Anica Kmetič meni, da je vse bolj cenjena lokalno pridelana zelenjava, zato se bo posvetila prodaji sezonske zelenjave. Rok Železnik razmišlja o zasebnem varstvu otrok, in sicer v popoldanskem, nočnem in »urgentnem« času.

S. R.


 
« Nazaj na seznam