Časopis za pokrajino Posavje
15.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povezani s Savo: Kulinarični dogodek na temo rečnih rib

Objavljeno: Sreda, 08.07.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSCF2053
V sklopu projekta Povezani s Savo (akronim: PoSava), je CPT Krško v soboto, 4. julija 2020, na tržnici Videm organiziral kulinarični dogodek na temo rečnih rib.

Na dogodku sta sodelovali posavski ribogojnici sladkovodnih rib Akval d.o.o. in Ribogojstvo Colarič, Kraparska sekcija Ribiške družine Brestanica – Krško in Ribiška družina Kostanjevica na Krki, Potapljaško društvo Vidra Krško, Gostilna Pečnik, Društvo kmetic Krško, Društvo vinogradnikov Sremič, Pivovarna APE ter številni drugi ponudniki.
IMG_20200704_090148_resized_20200706_022508160

Podjetje Akval d.o.o. je predstavilo svojo ponudbo rib in ribjih izdelkov (očiščena postrv in fileji postrvi, dimljena postrv, namaz iz dimljene postrvi), Ribogojstvo Colarič pa ponudbo ameriškega vitkega soma (fileji soma, ribji čevapčiči, mleto meso in namazi ameriškega vitkega soma). Celotno trajanje dogodka je bilo možno vse tudi okusiti, saj sta obe ribogojnici pripravili degustacijo.

Na dogodku sta sodelovala tudi Gostilna Pečnik s kuharjem Tončijem Pečnik in kuharjem Damjanom Wallnerjem iz podjetja Akval d.o.o., ki sta predstavila svoje ribje kreacije na krožnikih. Okusili ste lahko pate dimljene postrvi v maslenih tulcih s sirom; testeninsko solato z zelenjavo in dimljeno postrvjo; raviol polnjen s postrvjo, sušenim paradižnikom in mladim sirom ter špinačno kremo in ajdovo pokovko; ocvrt file koruzne postrvi s bučnimi semeni na ješprenovi solati z zelenjavo.

Izkušeni ribiči iz Kraparske sekcije Ribiške družin Brestanica Krško so obiskovalce seznanili s sodobnimi tehnikami krapolova ter o humanem ravnanju z ujeto ribo. Ribiška družina Kostanjevica na Krki je pripravila razstavo kapitalskih ulovov. Prav tako so si obiskovalci lahko ogledali ribiško opremo.

Operacija PoSava je financirana iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR). Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Nosilec projekta Povezani s Savo je Ribiška družina Brestanica – Krško, ki je skupaj z regijskimi partnerji Ribiško družino Sevnica, Gostilno Pečnik, Občino Krško in Centrom za podjetništvo in turizem Krško.

Vir: Center za podjetništvo in turizem Krško
« Nazaj na seznam