Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pri NLB razmišljajo podjetno in delujejo trajnostno

Objavljeno: Petek, 28.10.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB

Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB

Z zgornjim motom so pri NLB prejšnji četrtek, 20. oktobra, pričeli s prvim regijskim poslovnim srečanjem za poslovne uporabnike NLB iz območja Dolenjske in Bele Krajine, ki se je odvijalo na Sremiču pri Krškem, v restavraciji Tri lučke.

Vzdušje je bilo vzpodbudno, saj so v NLB prepričani, da prihodnost pripada tistim, ki delujejo trajnostno. Pri NLB so pripravljeni, da skupaj s svojimi komitenti stopijo na pot trajnostnega razvoja in z majhnimi koraki prispevajo k skrbnemu in odgovornemu odnosu do okolja in družbe.
dr. Vasja Rant

Dr. Vasja Rant, izredni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani



Na dogodku se je govorilo o aktualnih razmerah in uresničevanju trajnostne prihodnosti, kaj vse nas čaka na poti prilagajanja evropskim smernicam trajnostnega razvoja in kako pristopiti k novim izzivom in priložnostim za trajnostno preobrazbo podjetja. Veliko pozornosti je s svojim pozitivnim pristopom do prihajajočih izzivov pritegnil nastop Blaža Brodnjaka, predsednika uprave NLB. Bojan Ivanc, glavni ekonomist pri Analitiki GZS, ki je bil predstavljen kot najbolj citiran ekonomist v Sloveniji, je navzoče seznanil z izzivi Slovenije na poti k večji blaginji, Vasja Rant, izredni profesor za denar in finance na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, pa je spregovoril o regulativnem okvirju trajnostnih financ v EU in implikacijah za podjetja.
Rok Barbič, predsednik uprave Stilles

Rok Barbič, predsednik uprave STILLES



Za zaključek je sledila še zanimiva okrogla miza o priložnostih trajnostne preobrazbe podjetja. O poti k bolj zeleni prihodnosti, tudi s pomočjo lastne sončne elektrarne in krožnega gospodarstva, so si besedo izmenjevali Rok Barbič, predsednik uprave STILLES, Andrej Meža, direktor NLB Poslovanja z malimi in srednjimi podjetji, ter Matjaž Rupnik, direktor NLB Vrednotenja in kontrole.
Sogovorniki okrogle mize

Utrinek z okrogle mize



Skupno sporočilo dogodka je bilo tudi, da bo trajnostna naravnanost podjetij, naklonjenost krožnemu gospodarstvu in odgovornem odnosu do okolja čedalje pomembnejši kriterij pri odločanju bančnega sektorja o raznih mehanizmih financiranja in kreditiranja podjetij.

B. K., foto: Iztok Lazar
« Nazaj na seznam