Časopis za pokrajino Posavje
10.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Priznanja za rekordnih 16 inovacij

Objavljeno: Torek, 04.06.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
gzs-posavska-zbornica-inovacije (45)

Zlati priznanji so dobili inovatorji iz podjetja Muflon ...

GZS Posavska gospodarska zbornica, Krško je v ponedeljek popoldne na gradu Rajhenburg v Brestanici že šestnajstič podelila regionalna priznanja najbolj inovativnim. Podeljenih je bilo rekordnih 16 priznanj – dve zlati, šest srebrnih in osem bronastih.

Komisija, ki ji predseduje doc. dr. Tomaž Žagar iz podjetja GEN (v njej so še Damjan Mežič iz Savaprojekta, dr. Gregor Škorc iz NEK, mag. Justina Šepetavc iz Vipapa Vidma Krško, Vinko Knez iz Inkosa Krmelj, Jože Vuk iz Metalne Senovo, direktor posavske zbornice Darko Gorišek in dr. Aleš Ugovšek iz GZS), je na razpis prejela 16 inovacijskih prijav iz 14 podjetij z več kot 45 inovatorji. Kot je povedal Žagar, je to največ doslej, pozitivno jih je presenetila tudi visoka kvaliteta inovacij, zato so prav vse dosegle kriterije za priznanja.
gzs-posavska-zbornica-inovacije (47)

... in Numip PE Krško.


 
OSEM BRONASTIH …


Žagar in predsednik upravnega odbora posavske zbornice Danijel Levičar sta podelila bronasta in srebrna priznanja za inovacije. Bronasta so prejeli: Skupina ReBag iz Galerije Božidar Jakac Kostanjevica na Krki za inovacijo Reciklirana večnamenska torba, narejena iz oglasnega transparenta Galerije Božidar Jakac; dr. Robert Golob, Robert Jelenc, Tjaša Ribič, Polona Osovnikar iz podjetja GEN-I za inovacijo
gzs-posavska-zbornica-inovacije (52)

Skupinska fotografija nagrajenih inovatorjev

Naprava za samooskrbo na večstanovanjskem objektu; Ksenija Lovrin Maćešić in Nuška Golobič iz podjetja KNOF – razviti posel, Podjetni center KiSS pralne plenice za inovacijo Spodbujanje uporabe in prodaje pralnih plenic – akcija »Pralna plenička rešuje planet«; dr. Samo Štajner, dr. Andrej Dobrovoljc in Matej Požun iz Razvojno izobraževalnega studia, Samo Štajner s.p. za inovacijo Spletna platforma za upravljanje procesov šahovske zveze; Primož Hostnik in Tomo Bromše iz podjetja Sipro inženiring za inovacijo
gzs-posavska-zbornica-inovacije (7)

Podelitev je potekala na gradu Rajhenburg.

Integrirano načrtovanje znotraj obstoječih tehnoloških sistemov; Razvojna skupina v podjetju Stilles za inovacijo Stilles Re: NEW – visoko odporna mat površinska zaščita; Stanko Banič, Daniel Lakner in Maksi Mešiček iz TEB za inovacijo Optimizacija hladilnega sistema plinske turbine; ter Marko Pečarič, Anton Draginc, Miroslav Kuharič in Rudi Crnić iz podjetja TPV PE Brežice za inovacijo Izdelava in vgradnja pametnega izmetala NOK kosov na orodju za preoblikovanje pločevine.

… ŠEST SREBRNIH …

Srebrna priznanja so prejeli: Peter Vovk, Alenka Knez, Miha Krnc, Boštjan Martini in Marijan Krištofič iz podjetja DS Smith Slovenija za inovacijo Embalažne rešitve za pošiljanje po pošti z zatržnimi in zapiralnimi trakovi; Bojan Urek, Rene Jeromel, Matjaž Marjetič, Franc Krejan in Joško Špelko iz podjetja GEN za inovacijo Simulator CV GEN; Janez Florjančič iz podjetja INO Brežice za inovacijo Univerzalni teleskopski nosilec TELEFLEX; Danijel Špiler iz NEK za inovacijo Nadgradnja NEK simulatorja z uporabo virtualizacijske tehnologije; Razvojna skupina Stilles za inovacijo Stilles imitacija patinirane starane medenine; ter Mišo Pereško, Veljko Goleš, Uroš Brinc in Domen Murn iz podjetja TPV PE Brežice za inovacijo Avtonomna kontrola ustreznosti izdelka STV Schubstange.

… IN DVE ZLATI PRIZNANJI

Zlati priznanji sta podelila Levičar in izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček. Prejeli so ju: Barbara Sušin, Irena Kampuš, Matjaž Verdev in Nataša Plauc iz radeškega podjetja Muflon za inovacijo Odlepljive tapete; Matej Pleterski, Domen Zorko in Žiga Jeraj iz podjetja Numip PE Krško pa za inovacijo Visoko učinkovit venturijev element za uporabo v farmaciji in procesni industriji.

ŠTIRI INOVACIJE NA DRŽAVNI NIVO


Na dnevu inovativnosti, ki bo 25. septembra na Brdu pri Kranju, se bodo za nacionalna priznanja potegovale štiri posavske inovacije – obe zlati ter srebrni iz podjetij Stilles in TPV PE Brežice.

Zbrane na podelitvi so uvodoma nagovorili Levičar, krški župan mag. Miran Stanko in Gorenšček. Prvi je poudaril, da letošnje inovacije ne prihajajo le iz podjetij, od katerih se to že pričakuje, ampak tudi iz nekaterih, ki so glede tega manj znana. Stanko je dejal, da je prireditev dokaz razvojne naravnanosti posavskega gospodarstva. Gorenšček je izpostavil, da je Slovenija dokaj visoko na lestvicah inovativnosti v evropskem in svetovnem merilu.
 
Podelitev je povezovala Petra Rep Bunetič, z glasbenim programom pa popestrila violinistka Nina Pirc in kitarist Miha Koretič.

 
P. P.
« Nazaj na seznam