Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Projekt Futura predstavili na OŠ Leskovec pri Krškem in na SPSŠ Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 15.05.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO    Ogledov: 405Sporočilo
8. razred OŠ Leskovec pri Krškem

Predstavitev na OŠ Leskovec pri Krškem ...

Pod okriljem Združenih narodov je prejšnji teden potekal četrti svetovni teden prometne varnosti (8.–14. maj 2017) in ob tej priložnosti smo predstavniki podjetja Kovis v okoliških šolah predstavili projekt  FUTURA.

12. maja smo obiskali Osnovno šolo Leskovec pri Krškem ter Srednjo poklicno in strokovno šolo Krško. Učencem 8. razredov in dijakom 3. letnika smeri strojni tehnik smo predstavili cilje in namen projekta FUTURA. Izpostavili smo, da bomo s projektom izboljšali kakovost in varnost življenja evropskim državljanom, ki živijo in delajo v bližini železniške proge, in sicer z revolucionarno rešitvijo deljenega zavornega diska (disk DRFB). Projekt bo doprinesel k izboljšanje varnosti v železniškem tovornem prometu, pozitivnem vplivu na okolje ter stroškovni učinkovitosti.

SPSŠ Krško_dijaki

... in na SPSŠ Krško

Na koncu predstavitve smo izvedli še zabaven kviz, kjer so učenci in dijaki za pravilne odgovore prejeli simbolične nagrade.
Zahvaljujemo se vsem učencem, dijakom, učiteljem, Jožici Repše, ravnateljici Osnovne šole Leskovec pri Krškem, ter Jožetu Pavloviču, ravnatelju SPSŠ Krško, da so ekipi projekta FUTURA omogočili predstavitev.
 
Vir: Kovis d.o.o.
 
« Nazaj na seznam
»