Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Projekt Master 5 se zaključuje

Objavljeno: Sobota, 31.08.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
master 5-zaključek projekta
Projekt Master 5 se z 31. avgustom zaključuje. V tem času smo skozi številne aktivnosti razvili model mojstrske šole in izdelali kurikulum za avtomehanika. Partnerji projekta se vsem sodelujočim v projektu iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. Hvala tudi vsem, ki ste prebirali naš »novičnik«.

Verjamemo, da smo skozi projekt razvili dober model mojstrske šole in prinesli dobro prakso iz Nemčije v Slovenijo, na Hrvaško in v Srbijo.

Ne glede na zaključek projekta se bomo partnerji prizadevali, da naš projekt in model mojstrske šole kot dobrega prepoznajo naši odločevalci in ga implementirajo v izobraževalni sistem posamezne države, partnerice projekta.
master 5-zaključek projekta1


ZAKLJUČNA KONFERENCA

Ena izmed zadnjih pomembnejših aktivnosti je bila »Zaključna konferenca«, ki je potekala 3. julija 2019 v Zagrebu. Na konferenci smo bili zbrani vsi projektni partnerji, predstavniki reprezentativnih organizacij MSP-jev, obrtniki in podjetniki, pridruženi partnerji, zbrane je on-line nagovoril tudi poslanec evropskega parlamenta Franci Bogovič. Vsem prisotnim smo predstavili projektne rezultate in skozi panel – okroglo mizo dobili potrditev, da smo si zastavili pravo smer, ki bo v prihodnje lahko spremenila izobraženost kadra v obrti in MSP-jih, dvignila njihove kompetence in pripomogla k dvigu konkurenčnosti. Model mojstrske šole dokazuje, da je potrebno usposabljanje in izobraževanje v povezavi z dualnim izobraževanjem.

SPLETNA PLATFORMA ZA SAMOOCENITEV

V sklopu projekta je bilo narejeno spletno orodje – platforma za samoocenitev znanja, ki je pokazatelj potreb izobraževanja v podjetništvu v povezavi s prakso in je v slovenskem jeziku dostopna na povezavi http://learn.master-5.eu/ (predhodno je potrebna registracija) – vabljeni, da preizkusite spletno orodje.

IZOBRAŽEVANJE MENTORJEV

Projekt je predvideval izobraževanje mentorjev in je bil izveden v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. V sklopu izobraževanja je vsaka posamezna država izvedla delavnico, na kateri so mentorje izobrazili in poučili o mojstrstvu, mojstrskih šolah, predstavili projekt in dobro prakso iz držav partneric. Pri partnerjih v Novem Sadu je izobraževanje potekalo 26. in 27. avgusta in zajemalo naslednje vsebine: osnovni cilji izobraževanja s predstavitvijo kurikuluma mojstrske šole, pomen pedagoško-andragoških znanj, pomen učinkovitega učenja, samoocenjevanja, načrtovanja učnega programa; pomen pravilnega dela s posameznimi vrstami slušateljev glede na njihova predznanja, zainteresiranost za delo in ostalo v povezavi s pričakovanimi učnimi rezultati; metode in tehnike poučevanja, izobraževanje odraslih, ocenjevanje in vrednotenje znanja in ostalo.

Vir: Občina Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!