Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva borza posavskih poslovnih daril

Objavljeno: Sreda, 23.09.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
CPT Krsko-Trznica Videm-borza poslovnih daril (5)

Predstavili so se tako kulinarični ...

Na videmski tržnici je v torek dopoldne potekala prva borza poslovnih daril v Posavju, ki so jo z namenom spodbujanja lokalne trajnostne samooskrbe ter promocije živilskih in avtentičnih izdelkov iz Posavja organizirali v Centru za podjetništvo in turizem (CPT) Krško.

Potem ko so spomladi na isti lokaciji pripravili prvo posavsko borzo kmetijskih pridelkov, na kateri so želeli pridelovalce povezati z gostinci in javnimi zavodi, so tokratni dogodek posvetili butičnim izdelkom za poslovna darila. »Želimo, da bi naša podjetja tudi s poslovnimi darili promovirala našo regijo,« je povedala direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič. Na borzo se je prijavilo 37 ponudnikov iz celotnega Posavja in celo Kozjanskega.
CPT Krsko-Trznica Videm-borza poslovnih daril (14)

... kot rokodelski ponudniki

»Namen je bil, da zberemo res tiste ponudnike, ki ponujajo izdelke lokalnega okolja, od kmetij in ekoloških kmetij, ki predstavljajo naše podeželje, do rokodelcev, zlasti tistih, ki izhajajo iz nekih tradicionalnih znanj, npr. lončarstvo, leseni izdelki, izdelki iz medu in voska ipd.,« je še pojasnila Ogorevc Račičeva. Izdelki so bili predstavljeni kot samostojna darila ali pa tako, da se lahko iz različnih izdelkov sestavi poslovno darilo določene vrednosti.
 
Naredili bodo tudi katalog

Zaradi spremenjenih epidemioloških pogojev v zadnjih dneh se je dogodka udeležilo nekoliko manj predstavnikov podjetij, kot so pričakovali, zato so se odločili, da vse predstavljene izdelke tudi fotografirajo in pripravijo katalog poslovnih daril, ki ga bodo dobila vsa podjetja v Posavju. Na dogodku je sodelovala tudi zadruga Dobrote Posavja, ki je letos začela s spletno prodajo izdelkov iz posavskega okolja in se povezuje z lokalnimi ponudniki.
 
Skupaj z zadrugo se bodo konec tedna predstavili tudi na dnevih alpsko-jadranske kuhinje v Celovcu.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam