Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Regionalna delavnica projekta Water Contingency Management in the Sava River Basin (WACOM)

Objavljeno: Četrtek, 09.09.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSC_0144

Fotografija je simbolična (foto: arhiv PO).

Danes, 9. septembra, bo v Brežicah potekala regionalna delavnica v okviru projekta Water Contingency Management in the Sava River Basin (WACOM).

Organizator delavnice je podjetje Hidroelektrarne na Spodnji Savi v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Mednarodno komisijo za Savski bazen, Direkcijo za vode Republike Slovenije, z Ministrstvom za morje, promet in infrastrukturo Republike Hrvaške in Hrvaškimi vodami.

Delavnica »Priprava simulacije štabne vaje: Nesreča z razlitjem velike količine naftnih derivatov na lokaciji Zidani Most« predstavlja nadaljevanje aktivnosti, ki so se začele z nacionalnima delavnicama projekta WACOM v maju 2021 na Hrvaškem in v Sloveniji.

Delavnica je namenjena oblikovanju izhodišč za pripravo in uspešno izvedbo simulacije štabne vaje, ki je predvidena v maju 2022. Udeleženci iz Hrvaške in Slovenije bodo analizirali scenarij simulacije štabne vaje in določili vloge različnih institucij pri izvedbi vaje v primeru slučajnega onesnaženja reke Save na lokaciji Zidani Most v Sloveniji. Prav tako bodo simulirali postopke komunikacije in sprejemanje odločitev ter razvoj scenarijev za postopke pristojnih institucij v Sloveniji in na Hrvaškem vezani na podobne situacije.

WACOM projekt je sofinanciran s strani Programa transnacionalnega sodelovanja - Interreg Podonavje in vključuje ključne partnerje iz štirih držav na porečju reke Save.

Več informacij o WACOM projektu je dostopnih na  www.interreg-danube.eu/approved-projects/wacom.

Vir: HESS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

27.06.2021 | Redakcija

Vzgoja postrvi v ribogojnici

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke