Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rok Capl še naprej na čelu agencije Spirit

Objavljeno: Sobota, 11.02.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
agencija_spirit_srecanje_ambasadorjev_gospodarstva_podjetje_tpv (5)

Rok Capl ostaja v. d. direktorja agencije Spirit (foto: arhiv PO).

Vlada RS je na petkovi dopisni seji Brežičana Roka Capla ponovno imenovala za vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (Spirit).

Capl je vodenje Spirita prevzel 12. februarja 2022, vlada mu je zdaj mandat podaljšala drugič, tokrat najdlje do 11. avgusta 2023. Prvič mu je vlada mandat podaljšala avgusta lani, z današnjim sklepom vlade pa je za nov mandat vršilca dolžnosti imenovan do imenovanja direktorja Spirita, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 11. avgusta, so po seji vlade sporočili z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. 

Pojasnili so, da se je postopek javnega natečaja za izbor direktorja v letu 2022 zaključil brez predloga imenovanja direktorja, decembra pa je bila nato imenovana nova sestava sveta agencije Spirit za naslednje petletno obdobje, zaradi česar se je objava novega javnega natečaja zamaknila v letošnji januar. Razpis za direktorja je agencija objavila 20. januarja, rok za oddajo prijave pa je bil 15 dni, torej do začetka tega tedna. Zaradi tega in zaradi verjetnosti, da postopek do izteka mandata sedanjega v. d. direktorja ne bo zaključen, je svet agencije sklenil vladi predlagati, da za v. d. z 12. februarjem ponovno imenuje Capla, so še dodali na ministrstvu.

R. R., vir: MGTŠ
« Nazaj na seznam