Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

RRA Posavje z INNO INDUSTRY sodelovala na dogodku Pametna tovarna v praksi

Objavljeno: Torek, 21.12.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
projekt inno industry (2)

Med predstavitvijo projekta v Novem mestu

V petek, 17. 12., je v prostorih DIH Slovenije v Ljubljani potekal hibridni dogodek Pametna tovarna v praksi, ki ga je organiziral Razvojni center Novo mesto. V sklopu dogodka so se predstavila nekatera znana, večja podjetja, pa tudi nekatera manjša podjetja, ki so pametno tovarno ali nekaj njenih bistvenih komponent implementirala v realno okolje. Na dogodku je sodelovala tudi Regionalna razvojna agencija Posavje, vodilni partner projekta INNO INDUSTRY, ki se izvaja v okviru programa Interreg Europe.

projekt inno industry (3)
Organizator je v prvem delu dogodka predstavil Laboratorij za tovarne prihodnosti (LABTOP), ki deluje kot učni industrijski laboratorij za motiviranje, poučevanje, aplikativno raziskovanje in testiranje, ter je eden prvih sodobnih centrov znanja v Sloveniji, kjer si je možno ogledati prikaz pametne tovarne, ki deluje po principu industrije 4.0.

projekt inno industry (1)
Drugi del dogodka je bil namenjen predstavitvi slovenskih podjetij s praktičnimi primeri implementacije pametne tovarne v praksi. Udeleženci so lahko spoznali digitalne transformacije in primere delovanja pametne tovarne v avtomobilski, orodjarski in embalažni industriji, v proizvodnji modularnih in mobilnih zgradb, strojne opreme ter na področju razvoja informacijskih rešitev.
Projekt INNO INDUSTRY, ki se skupaj z devetimi partnerji evropskih držav ukvarja z industrijo 4.0 in digitalno transformacijo, je na dogodku prispeval nekatera teoretična izhodišča s predstavitvijo ključnih projektnih ciljev, dosežkov in načrtov. Projekt s 1. 2. 2022 prehaja v zadnjo, 2. fazo, v kateri bomo stremeli k implementaciji desetih akcijskih načrtov s ciljem izboljšanja inovacijskih politik v industriji 4.0 v Evropi.

Več informacij o samem projektu in aktivnostih lahko pridobite na spletni strani RRA Posavje in na spletni strani projekta INNO INDUSTRY.

Vir: RRA Posavje
« Nazaj na seznam