Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sedež TPV Automotive po novem v Brezini

Objavljeno: Ponedeljek, 18.07.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
tpv upravna stavba

Nova upravna stavba podjetja TPV Automotive v Brezini

V podjetju TPV Automotive d.o.o., ki že vrsto let uspešno udejanja svojo strategijo in vizijo »Ustvarjamo mobilnost prihodnosti«, so se odločili, da vodstvo in večino režijskih služb preselijo v občino Brežice, kjer imajo kar dve svoji tehnološko najsodobnejši tovarni.

TPV Automotive je razvojni dobavitelj, delujoč na globalnem trgu avtomobilske industrije. Razvija in proizvaja izdelke, ki pomembno vplivajo na vozno dinamiko, varnost, ekološkost in udobje pri vožnji, ter vpeljuje nove tehnološke rešitve na področju električnih vozil. Njegovim razvojnim rešitvam zaupajo tudi najzahtevnejši kupci – sistemski dobavitelji in proizvajalci vozil s svojimi blagovnimi znamkami, kot so: BMW, Mercedes Benz, Volvo, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover, Renault idr. V Tovarni Brezina proizvajajo ultralahke jeklene komponente, kot je nosilec koles za vozila BMW, v Tovarni Šentlenart pa program aluminij, kot npr. nosilec baterije za električna vozila Volvo. Obe sta najobsežnejši tudi po obsegu poslov, v njiju izvajajo glavnino svoje dejavnosti. Zato je odločitvi o selitvi botrovalo dejstvo, da je proizvodnjo in vse ostale podporne procese najbolj smotrno medsebojno čim tesneje povezati. S selitvijo vodstva in večine režijskih služb (razvoj in prodajo so v Brezino preselili že lansko leto, letos pa so se jim pridružile še ostale podporne službe in samo poslovodstvo) v občino Brežice so tako naredili pomemben dodaten korak v smeri večje učinkovitosti in konkurenčnosti, s katerim bodo svojo strategijo lahko udejanjali še uspešneje. Sedež družbe TPV Automotive d.o.o. se je tako z s 1. junijem letos iz Novega mesta preselil na naslov Brezina 101, Brežice. Podjetje se v sklopu svoje strategije in vizije »Ustvarjamo mobilnost prihodnosti«, usmerja v štiri ključne programe delovanja: razvojno inženirske storitve, aluminijaste komponente e-mobilnosti, ultra lahke jeklene komponente in program površinske zaščite. Na vseh področjih so zgradili močne kompetence, s katerimi se dokazujejo na svetovnem trgu avtomobilske industrije. V preteklih letih so pridobili pomembne posle, ki so s svojim razmahom narekovali obsežno širitev kapacitet in postopno reorganizacijo družbe.
 
Podjetje že išče delavce in jih na novo zaposluje
Janja Ivanetic Novinec

Kadrovska direktorica Janja Ivanetič Novinec

 
S selitvijo sedeža podjetja se tako v brežiški občini in širše odpirajo možnosti večjega števila zaposlitev tako v proizvodnji kot tudi na različnih drugih področjih, npr. razvoju, nabavi, prodaji, logistiki, informatiki ipd. V tem trenutku TPV Automotive že išče in zaposluje nove zaposlene na teh področjih kot tudi strokovne smeri strojništva, elektrotehnike, informatike, mehatronike, orodjarstva ipd. Po besedah kadrovske direktorice Janje Ivanetič Novinec se razvoj kariere z zaposlitvijo v TPV Automotive šele prične. V podjetju so namreč razvili skrbno voden sistem razvoja zaposlenih. »Ob prihodu v podjetje za vsakega zaposlenega pripravimo skrbno načrtovan program usposabljanja za posamezno delovno mesto, v katerem mentor, izkušenejši in vešči posameznik, nanj prenaša svoje znanje, kompetence, veščine in vrednote podjetja. V TPV Automotive imamo namreč dobro razvit sistem mentorstva, ki smo ga razvijali več let,« pojasnjuje. Velikokrat se razvoj zaposlenih začne že pred dejansko zaposlitvijo. TPV Automotive vsako leto razpisuje štipendije za strokovne smeri strojništva, elektrotehnike, informatike, mehatronike, orodjarje ipd. »Našim štipendistom nudimo tudi obvezne prakse v podjetju ter mentorstvo pri izdelavi diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog, saj naši štipendisti v teh nalogah rešujejo konkretne izzive v okviru svojega dela v TPV Automotive,« dodaja Janja Ivanetič Novinec.
 
Poziv vsem, ki bi radi ustvarjali mobilnost prihodnosti
 
Z nadgrajevanjem znanja zaposlenih napreduje tudi podjetje, zato po njenih besedah podpirajo tudi študij ob delu, zaposleni pa lahko napredujejo tudi preko sistema priznavanja interne strokovne kvalifikacije – višje stopnje strokovnosti, ki so si jo pridobili skozi delovne izkušnje, izobraževanja in usposabljanja ter dokazovanja znanja, strokovnosti, sposobnosti, veščin in spretnosti pri tekočem delovanju v podjetju. Avtomobilska industrija je panoga, ki venomer stremi k napredku in nenehno prinaša nove izzive. Razvijanje produktov in tehnoloških rešitev za proizvajalce vozil, ki sodijo v sam svetovni vrh, je še toliko bolj razburljivo. Je priložnost in priznanje, ki si jo je TPV Automotive izboril skozi več kot 30 let uspešnega dokazovanja in zdaj poziva vse, ki bi radi skupaj z njimi ustvarjali mobilnost prihodnosti, da spremljajo razpise na njihovi spletni strani ali pa jih kontaktirajo in se jim predstavijo kar proaktivno, še navaja kadrovska direktorica.
 
R. R., foto: arhiv podjetja

Prispevek je objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

27.04.2021 | Redakcija

Riba naj bo večkrat na jedilniku