Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniškim obrtnikom in podjetnikom podelili plakete

Objavljeno: Sreda, 07.12.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Sevniski obrtniki 2022, nagrajeni  (3)

Prejemniki priznanj s predsednikom Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica Alojzem Tuhtarjem in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blažem Cvarom ter sekretarko OOZ Sevnica Anito Pečnik

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sevnica je 1. decembra pripravila v sevniški kulturni dvorani srečanje obrtnic in obrtnikov s podelitvijo jubilejnih priznanj za neprekinjeno večletno opravljanje obrtne dejavnosti.

Priznanje za 15-letno neprekinjeno opravljanje obrtne dejavnosti so prejeli Izidor Hočevar, Samo Hrga, Matjaž Šerjak, Matjaž Novak in Alen Tkalec. Prejemniki bronaste plakete za 20 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so postali Aleš Keber, Žiga Konec, Boštjan Lednik, Benjamin Očko, Tatjana Vrtovšek in Tomaž Žužek. Prejemniki srebrne plakete za 25 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so Mirko Hočevar, Franc Krnc in Melita Zupančič. Zlato plaketo za 30 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli Martin Dolinšek, Roman Janc, Martin Metelko, Peter Mirt, Avgust Ocvirk, Marija Rejc in Vojko Železnik. Biserno plaketo za 35 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti sta prejela Božo Keršič in Alojz Žibert.
Srecanje sevniskih obrtnikov (23)

Diamantno plaketo za 40 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli Drago Krošelj, Stojan Bautin in Alojz Vilčnik (levo) s predsednikom OOZ Sevnica Alojzem Tuhtarjem in sekretarko Anito Pečnik, ki sta podeljevala priznanja.

Prejemniki diamantne plakete za 40 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so postali Stojan Bautin, Alojz Vilčnik in Drago KrošeljZa 45 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti je platinasto plaketo prejel Franc Povše, ki se je tudi zahvalil v imenu vseh prejemnic in prejemnikov jubilejnih priznanj. V svojem kratkem govoru je izpostavil slabe prometne povezave in oddaljenost Sevnice od avtoceste, pomanjkanje prostora za širjenje obrtnih dejavnosti in dolgotrajne administrativne postopke za začetek gradnje poslovnih objektov. »Slovenska birokracija dela ogromno škodo obrtnikom, ki svoje obrti ne morejo razvijati tako, kot bi želeli. Tri do štiri leta čakamo, da dobimo vse papirje, a v tem času marsikdo izgubi posel,« je bil kritičen.

DRAŽJE SUROVINE IN ENERGENTI, POMANJKANJE KADRA

Srecanje sevniskih obrtnikov (34)

V imenu vseh prejemnic in prejemnikov jubilejnih priznanj se je zahvalil Franc Povše, ki je prejel platinasto plaketo za 45 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti.

»Časi so zelo negotovi, kot še nikoli. Epidemija, ki je prizadela cel planet, je globoko zarezala tudi v naše vrste, mnogi naši obrtniki bodo še dolgo čutili posledice,« je v svojem govoru izpostavil predsednik sevniške območne obrtno-podjetniške zbornice Alojz Tuhtar, ki so mu na junijski seji članice in člani zbornice zaupali nov štiriletni mandat. »Z današnjim dnem se začenja veseli december, toda skrbi upravičeno ostajajo – vojna v Ukrajini, energetska kriza, velik porast cen materialov in kritično pomanjkanje ustreznih kadrov niso ravno dobri obeti za prihodnost – ne vem, kdo sploh še bo delal, a treba bo delati ...« je poudaril in nadaljeval, da se bo Območna obrtno-podjetniška zbornica Sevnica s sekretarko Anito Pečnik in strokovnim sodelavcem Marjanom Škobernetom skupaj z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije še naprej trudila za dobrobit svojih članic in članov.

»Vem, kako pomembno je, tudi v teh zahtevnih časih, prilagajanje in krmarjenje med takšnimi in drugačnimi ovirami, a obrtniki in podjetniki smo vedno znali najti način, kako preživeti in še naprej ustvarjati ter delati, kar najbolj znamo,« je bil spodbuden predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Blaž Cvar, ki se je dotaknil nekoliko korigirane novele zakona o dohodnini ter porasta cen različnih surovin in energentov – v zbornici si prizadevajo za primerno ceno porabe električne energije, saj cena elektrike pomembno vpliva na poslovanje.

Dogodek, ki ga je povezoval Oskar Zoran Zelič, za okrasitev odra pa sta poskrbeli Melita Ramovš in Rosanda Peklar, je s svojim nastopom v družbi prijateljev zaključil imitator Tilen Artač. Prijeten večer so zbrani zaključili v druženju ob pogostitvi podjetja Sava avto iz Sevnice.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca