Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Siliko z novimi skladiščnimi in proizvodnimi prostori

Objavljeno: Ponedeljek, 18.12.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN3594

Podjetje Siliko ima nove skladiščno-proizvodne prostore.

Vodstvo podjetja Siliko, ki ima svoje poslovne prostore tudi na Radni pri Boštanju, je v petek uradno predalo namenu nove skladiščno proizvodne prostore, ki se raztezajo na 4500 m2 površine. Višina vloženih sredstev v samo izgradnjo se giba okoli 3,5 milijona evrov, v strojno opremo pa je bilo potrebno investirati še dodatnih 6 milijonov evrov.

Siliko, ki je v slovenskem prostoru prisoten že več kot tri desetletja, okoli 70 odstotkov proizvodov naredi za avtomobilsko industrijo. Pred štirimi leti jim je BMW podelil status certificiranega razvojnega dobavitelja, kar podjetju omogoča, da s proizvajalci avtomobilov sodelujejo že pri razvoju izdelkov in to jim daje možnosti, da po končanem razvoju dobijo še posel dobave na novo razvitih izdelkih za serijsko proizvodnjo novih modelov avtomobilov.

Za podjetje, ki ima razvojni center z orodjarno in močno razvojno ekipo v Vrhniki, je nova pridobitev v sevniškem okolju zelo pomembna. »Brez te ekipe ne bi bilo proizvodnje v Sevnici, kjer pa je štiriizmensko delo ena od oteževalnih okoliščin za pridobivanje kadra,« je dejal direktor podjetja Janez Koprivec.

Čestitke ob novi pridobitvi je izrekel sevniški župan Srečko Ocvirk, boštanjski župnik Alfonz Žibert pa je blagoslovil nove prostore, v katerih je dobilo novo zaposlitev okoli 20 delavcev. Za prijeten glasbeni del otvoritve je poskrbel kvintet Bach.

S. R.
« Nazaj na seznam