Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Slovenska viljamovka Zima z najvišjo oceno

Objavljeno: Torek, 04.06.2024    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
zima m2-2024 iwsc

Nagrajena viljamovka Zima

Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC prejela zlato medaljo z najvišjo oceno med viljamovkami.

Evrosadova viljamovka ZIMA je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela zlato medaljo. Gre za izjemno priznanje na tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami. Po zlati medalji leta 2019, ko je prejela 95 točk in lansko letni srebrni medalji, je na letošnjem tekmovanju viljamovka Zima prejela 96 točk, kar je bila najboljša ocena med vsemi vzorci viljamovk. Na letošnjem IWSC je skoraj 100 mednarodnih ocenjevalcev testiralo in ocenjevalo preko 4.000 vzorcev alkoholnih pijač iz celega sveta.
 
Viljamovka Zima je pripravljena po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov.

Za Zimo se uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine.
 
Evrosad je največji slovenski pridelovalec sadja in zelenjave. Ob viljamovki Zima prideluje še iztisnjene sokove in veliko drugih izdelkov iz sadja in zelenjave, ki so v ponudbi v trgovini Evrosad Tržnica v Krškem.

Vir in foto: Evrosad Krško
« Nazaj na seznam
»