Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sobe v Tončkovem domu čaka obnova

Objavljeno: Torek, 21.07.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Sobe na Lisci, obnova (5)

Po 50 letih čaka sobe v Tončkovem domu obnova.

V prihodnjem letu se bo v Tončkovem domu na Lisci, kjer je mogoče koristiti bone za dopust, začela po letošnji celoviti obnovi gostinskega dela in ostrešja še temeljita obnova spalnih prostorov v prvem nadstropju in podstrešnem delu doma.

Predvideni so naslednji posegi: odstranitev posameznih predelnih sten, zamenjava dotrajanega stavbnega pohištva v vseh prostorih, odstranitev in zamenjava sanitarne opreme v celotni etaži, odstranitev starih finalnih tlakov in izvedba novih, izvedba lahkih predelnih sten in obnova lesenega tlaka v predelu stopnišča. Ob tej priložnosti bodo predelane in posodobljene vse strojne in elektro inštalacije, nova bo tudi balkonska ograja. S preureditvijo prostorov bo v prvem nadstropju tako zagotovljenih devet sob, od tega dve z možnostjo združitve. V štirih sobah bodo zagotovljene celostne sanitarije, iz ostalih petih sob pa bo urejen dostop do skupnih sanitarij. S prenovo nadstropja bo Tončkov dom na Lisci pridobil prijetno in sodobno urejene namestitvene kapacitete.

Sobe na Lisci, obnova (6)

Z obnovljenim ostrešjem se je povečal podstrešni prostor za namestitvene kapacitete.

Obnova bo potekala v sklopu projekta »Centri interpretacije zavarovanih območij, ki je bil izbran za sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v sklopu 5. javnega razpisa Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano«, v katerem Občina Sevnica sodeluje kot partner pri povezovanju štirih zavarovanih območij narave na območju Posavja, Kozjanskega in Obsotelja, izkoriščanju potencialov naravne dediščine za trajnostni razvoj območja in krepitvi turistične dejavnosti.

»Lisca z vsemi preteklimi naložbami postaja celovito urejena in vse bolj priljubljena turistična destinacija regijskega in širšega pomena za vse, ki si želijo izobraževalnih, rekreativnih in turističnih vsebin,« sporoča Občina Sevnica, ki je lastnica objekta.

S. R.
« Nazaj na seznam