Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Spodnje perilo in kopalke – za sladokusce

Objavljeno: Petek, 17.03.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Trgovina Lisca, nova (39)

Luka Južna z očetom Darijem in materjo Vesno Južno v družbi glasbene gostje Nuše Derende na odprtju nove Liscine trgovine.

V sredinem popoldnevu je bila namenu predana nova, sodobna, velika, svetla in dobro založena prodajalna spodnjega perila ter kopalnega in spalnega programa sevniškega podjetja Lisca, ki so jo uredili v spodnjih prostorih nekdanje jedilnice, kjer je na voljo celotna prodajna ponudba.

Začetki podjetja Lisca segajo v leto 1955, ko je pet zaposlenih v manjši obrtni delavnici izdelovalo kravate in popravljalo nogavice ugotovilo, da so zelo iskan prodajni artikel modrčki … Nadaljevanje zgodbe je znano – v skoraj sedmih desetletjih nepretrganega delovanja je Lisca postala največji slovenski proizvajalec perila in kopalk, uveljavljena na domačem in zahtevnem tujem trgu.

MEŠANICA TRADICIJE IN INOVATIVNOSTI

Trgovina Lisca, nova (15)

Vodja projektov v marketingu Tamara Busar in vodja kreativnega oddelka v Lisci Maja Ratajc

»Liscina zgodba se je začela s sanjami, ki so postale resničnost. Danes odpiramo novo trgovino s širokim programom, njena zasnova omogoča udobno nakupovanje – potrudili smo se, da ponudimo čim več. Vse, kar kupite v Lisci, je kakovostno, izdelano iz najboljših in okolju prijaznih materialov. Tkanina in koža se zlijeta v eno. Glede na kakovost so naši izdelki ravno prav dragi, niso prepoceni, da ne žalimo njihove kakovosti. Ker je oblikovanje moderno, ponudba pestra, smo vedno večkrat priča teku trojk – ko skupaj nakupujejo babica, mama in hči. S sodobnimi modeli jih prepričamo, da oblečejo našo kakovost. Lisca danes nagovarja žensko, ki ve, kaj hoče,« je ob odprtju nove prodajalne v Sevnici dejal Luka Južna, ki prevzema vodenje podjetja, zato se je zahvalil dosedanjemu generalnemu direktorju Marku Ninčeviću za predajo »krmila zanesljive barke«, ter vsem zaposlenim za neprecenljiv prispevek k uspešni zgodbi podjetja. »Svet je majhen in Slovenija je velika. Svet je majhen in Sevnica je velika,« je še navdušil z izjavo ter napovedal vzpostavitev digitaliziranega skladiščnega sistema ter prenovo poslovnih prostorov. Ocenjena vrednost celotne investicije se giblje okoli devet milijonov evrov.

POMEN ZA LOKALNO OKOLJE

Trgovina Lisca, nova (65)

Odprtje nove prodajalne je popestrila modna revija najnovejše kolekcije spodnjega perila in kopalk ter oblačil za plažo.

»V podjetju Inplet pletiva Dolnje Brezovo smo zelo ponosni, da je veliko prodajnih modelov narejenih iz naših materialov in tudi v prihodnje bomo še naprej delali z roko v roki,« je povedala direktorica podjetja Helena Zidarič Kožar. »Vsaka pridobitev je za Sevnico velikega pomena in takšna je tudi nova trgovina z ženskim spodnjim perilom in kopalnim programom, ki je posebej zanimiv za nežnejši spol. Gre za uveljavljeno podjetje, znano po kakovosti izdelkov in ta nova trgovina to samo še potrjuje,« je ocenila novo pridobitev predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar. »Vesel sem, da sevniška Lisca navkljub zaostrenim gospodarskim razmeram zagotavlja delovna mesta, se razvija in je konkurenčna na globalnem trgu ter ostaja v kraju, kjer se je začel njen razvoj. Vesel sem, da je živa gospodarska družba,« je dejal župan Srečko Ocvirk.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»