Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sprejem za z Michelinovima priznanjema nagrajena Tomiča in Repovža

Objavljeno: Sreda, 17.06.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
michelinova kulinaricna priznanja - tomic in repovz (52)

Grega Repovž in Jure Tomič

V Michelinovo "rdečo biblijo", kakor je poimenovan najprestižnejši svetovni Michelinov turistični vodnik, so kulinarični inšpektorji, ki so na podlagi svojih kriterijev po izbranih restavracijah preko nenapovedanih obiskov ocenjevali kakovost slovenske hrane, kreativnost kuharjev pri oblikovanju krožnikov, izvirnost njihovih receptov ter kakovost lokalnih sestavin, uvrstili tudi Ošterijo Debeluh iz Brežic in Gostilno Repovž iz Šentjanža.

michelinova kulinaricna priznanja - tomic in repovz (9)

V brežiški Mestni hiši so zanju zavodi s področja turizma in podjetništva pripravili sprejem.

michelinova kulinaricna priznanja - tomic in repovz (56)
Na včerajšnji prvi Michelinovi podelitvi v Sloveniji, ki je potekala na Ljubljanskem gradu, je pet slovenskih restavracij prejelo eno Michelinovo zvezdico, ki se podeljuje za visoko kakovostno kulinariko, vredno postanka, dve Michelinovi zvezdici pa je prejela Hiša Franko s kuharsko mojstrico Ano Roš, ki se je z odlično kulinariko, za katero je vredno narediti ovinek, uvrstila med skupno 473 restavracij po vsem svetu, ki se ponašajo z dvema zvezdicama. Priznanje “Bib Gourmand”, ki se podeljuje za dobro razmerje med ceno in kakovostjo, je med skupno devetimi prejemniki prejela Gostilna Repovž iz Šentjanža - v njenem imenu Grega Repovž -, med skupno 37 prejemnikov priznanja “The Plate Michelin” ali krožnik Michelin, ki se podeljuje za uporabo svežih surovin, skrbno pripravljen ter dober obrok, pa se je uvrstila Ošterija Debeluh iz Brežic - zanjo Jure Tomič. Poleg navedenih priznanj je bil šestim restavracijam podeljen še piktogram trajnostnosti, to je zavzemanje za ohranjanje okolja ter iznajdljivost pri uporabi trajnostnih praks pri vsakodnevnem delu.

S prejetima priznanjema Gostilne Repovž in Ošterije Debeluh je posledično tudi turistična destinacija Čatež in Posavje postala del Michelinovega turističnega vodnika, je na sinočnjem sprejemu Grege Repovža in Jureta Tomiča v Mestni hiši v Brežicah dejala Katja Čanžar, vodja destinacijskega managementa. Sprejem zanju so družno pripravili posavski zavodi s področja turizma in podjetništva, ZPTM Brežice, CPT Krško in KŠTM Sevnica, v sodelovanju s posavskimi vinarji in kulinaričnimi ponudniki iz lokalnega okolja. Čestitkam obema nagrajencema sta se poleg direktoric navedenih zavodov in njunih prijateljev ter podpornikov pridružila tudi župana občin Brežice in Sevnica, Ivan Molan in Srečko Ocvirk.

Več o tem, kako sta priznanji pokomentirala za naš časopis Jure Tomič in Gregor Repovž, pa si preberite v pripravljajoči novi številki Posavskega obzornika, ki zaradi prazničnega četrtka izide že dan prej, to je 24. junija.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna

16.11.2020 | Redakcija

Od ribogojca do kupca

27.04.2021 | Redakcija

Riba naj bo večkrat na jedilniku