Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Srečanje podpornega okolja za potencialne podjetnike

Objavljeno: Torek, 07.12.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSC_3704_px

Fotografija je simbolična.

Dne 3. 12. 2021 smo izvedli spletni dogodek, kjer so se srečali predstavniki podpornih organizacij, mladi in potencialni podjetniki.

Namen dogodka je bil opolnomočiti mlade in potencialne podjetnike, da stopijo na lastno podjetniško pot ter da jih pri tem obkroža podporno okolje. Na srečanju so svoje aktivnosti predstavili:
  • Zavod za zaposlovanje RS (Andrej Mihelin - OS ZRSZ Sevnica)
  • Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice (Nejc Vrešak, ZPTM Brežice)
  • SPOT točka Posavje (Karmen Levak, SPOT svetovanje Posavje - CPT Krško)
  • SPOT točka Brežice (Nataša Planinc in Ivan Čakar, UE Brežice)
  • Coworking Brežice (Nejc Vrešak, ZPTM Brežice)
  • Mladi brežiški podjetniki (Neja Molan – NARAV.ART, Matija Kolarič – TRAFFICSPURT, Leopold Spanovič – POGLED NAPREJ).
Iz Zavoda RS za zaposlovanje so nam predstavili programe Aktivne politike zaposlovanja, ki so namenjeni brezposelnim osebam in delodajalcem s poudarkom na pridobivanju določenih kompetenc, ki so pomembne tudi za bodoče delodajalce. Prav tako so bile predstavljene storitve, ki jih nudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice. Gre za lokalno pisarno, ki je namenjena obrtnikom, podjetnikom, potencialnim podjetnikom in občanom. Obstaja že skoraj 45 let, njihove prednostne naloge pa so podpora članom in tistim, ki šele stopajo na podjetniško pot, posebno pozornost pa dajejo inovativnim idejam.

Iz SPOT točke Posavje smo bili deležni predstavitve SPOT točke kot nacionalnega sistema, SPOT svetovanja ter kaj vse lahko potencialni podjetniki in delujoča podjetja tam uredijo, sstrani Upravne enote Brežice pa, kako deluje točka SPOT registracije, ki zagotavlja celovite brezplačne storitve, namenjene potencialnim podjetnikom in podjetjem v vseh fazah razvoja.

Slišali smo tudi vse o delovanju novih coworking prostorov v Brežicah, ki so namenjeni mladim podjetjem, samozaposlenim, »popoldanskim« podjetnikom in tistim, ki pri svojem delu pogrešajo dobro družbo. Gre za kreativen prostor podjetnih posameznikov.

Za konec so mladi brežiški podjetniki potrdili, da je potreben pogum, trdo delo in vztrajnost, da iz hobija zraste posel, prisotni predstavniki organizacij pa so dodali, da imajo odprta vrata in posluh za vse, ki se želijo samozaposliti, izboljšati trenutni položaj in unovčiti svoje znanje na trgu.

“Podjetništvo od človeka zahteva ogromno dela. Uspelo vam bo le, če boste v delu uživali.“ (R. B.)

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.12.2021 | Redakcija

Zagajska kapela sv. Jurija